Rally Πορτογαλίας - 1η Μέρα - 2ο Loop: Συνεχίζουν να είναι μπροστά οι οδηγοί της Toyota, προβλήματα για M-Sport



Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, οι οδηγοί της Toyota συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα, ενώ οι Elfyn Evans και Teemu Suninen αντιμετώπισαν προβλήματα με τα αυτοκίνητά τους.
Ο Ott Tanak είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα και αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τον teammate του, Jari-Matti Latvala, ο οποίος έχασε χρόνο, αφού έσβησε τη μηχανή του αυτοκινήτου του και άργησε να εκκινήσει πάλι.
O Kris Meeke έδωσε σκληρή μάχη με τον Thierry Neuville για την τρίτη θέση και τελικά την κράτησε μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 1,4 δευτερόλεπτα.
Ο Sebastien Ogier έχασε τη μάχη με τον Neuville, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω του για 1,6 δευτερόλεπτα.
Ο Teemu Suninen έπεσε κατά τρεις θέσεις και βρίσκεται τώρα στην έκτη θέση, αφού το Fiesta WRC δεν είχε καθόλου φρένα κατά τη διάρκεια της SS6 και δεν ήταν σταθερό το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο.
Στην έβδομη θέση ανέβηκε ο Gus Greensmith, ο οποίος ήταν πολύ προσεκτικός και έμεινε μακριά από προβλήματα.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Esapekka Lappi, Ole Christian Veiby και Jan Kopecky.
Ο Lappi έχασε 56,3 δευτερόλεπτα στην SS6, γιατί βρισκόταν πίσω από τον Evans που είχε πρόβλημα και δεν είχε καλή ορατότητα λόγω σκόνης. Οι αγωνοδίκες, ωστόσο, δεν του έδωσαν ενδεικτικό χρόνο για την έκτη ειδική, όπως ο ίδιος θα ήθελε.
Κάτω από τη δέκατη θέση έπεσε ο Elfyn Evans, ο οποίος σταμάτησε στην SSS5, καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το αυτοκίνητό του. Τελικά συνειδητοποίησε πως η φίσα του αισθητήρα TPS δεν ήταν καλά συνδεδεμένη και την συνέδεσε ξανά, οπότε το πρόβλημα του Fiesta WRC λύθηκε.Τελικά στην πέμπτη ειδική μετά από τέσσερα λεπτά.
Οι Dani Sordo και Sebastien Loeb βρίσκονται κοντά στην 40η θέση και πήραν και οι δύο ποινή, επειδή οι μηχανικοί έφτιαξαν το πρόβλημα με το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου στα αυτοκίνητά τους που αντιμετώπισαν στο πρωινό σκέλος. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως δεν υπήρχε σέρβις σήμερα μετά το πρωινό loop.
Επίσης, ο Sordo είχε κλατάρισμα στο μπροστινό αριστερό ελαστικό του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλο χρόνο.

Δείτε τους χρόνους των ειδικών:







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS7:

Post a Comment

Previous Post Next Post