Θυμωμένος με την απώλεια χρόνου από την SS2 είναι ο Neuville



O Thierry Neuville είναι θυμωμένος με το συμβάν της 2ης ειδικής, καθώς και με τον ενδεικτικό χρόνο που του δόθηκε από τους αγωνοδίκες, ο οποίος δεν αντιστοιχεί στο 1ο split που πραγματοποίησε.
Ο Βέλγος οδηγός ξεκίνησε νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα την 2η ειδική εξαιτίας ενός κριτή που βρισκόταν στην αρχή της ειδικής και δεν είχε καλή συνεννόηση με το αυτοκίνητο ασφαλείας. Περίπου στο τρίτο χιλιόμετρο της ειδικής, βγήκε κόκκινη σημαία για τον Neuville, αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας βρισκόταν μέσα στην SS2 και πραγματοποιούσε ελέγχους για την ασφάλεια των θεατών, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Hyundai να πρέπει να ολοκληρώσει όλη τη διαδρομή σε κατάσταση "road mode".
Ωστόσο, οι αγωνοδίκες τού έδωσαν έναν ενδεικτικό χρόνο, ο οποίος ήταν 6,6 δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτού του Ott Tanak και δεν αντιπροσώπευε το 1ο split του Neuville που ήταν 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερο από αυτό του Tanak. 
"Αν είναι έτσι και είναι θέμα ασφαλείας, τότε πρέπει να ακυρώσεις την ειδική, αλλά ακόμα και τότε πρέπει να δώσεις και το σωστό χρόνο", δήλωσε ο Neuville.
Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωσε όταν του δόθηκε ο ενδεικτικός χρόνος, ο ίδιος απάντησε: "Εσύ τι πιστεύεις;
"Έχασα εφτά δέκατα του δευτερολέπτου στην πρώτη ειδική από τον Tanak και κέρδισα εφτά δέκατα του δευτερολέπτου στην τελευταία ειδική, οπότε είμαστε ίσοι και χάνω τώρα 6,6 δευτερόλεπτα;
"Σε πόσους αγώνες μέσα στη χρονιά, βλέπουμε μια διαφορά σαν αυτή των 6,6 δευτερολέπτων;
"Επομένως, γιατί πήρα αυτό το χρόνο;
"Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, αφού ήμουν 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος στο 1ο split που έκανα στην δεύτερη ειδική.
"Ακόμα κι αν ήταν δύο δευτερόλεπτα, θα σκεφτόμουν ότι είναι πολλά".

Post a Comment

Previous Post Next Post