Αντίθετος είναι ο Loeb με την εφαρμογή στρατηγικών τακτικών από τις ομάδες



Ο Sebastien Loeb δεν είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς της FIA που επιτρέπουν την εφαρμογή στρατηγικών παιχνιδιών από τις ομάδες, ενώ εξομολογείται ότι δεν του άρεσε που αναμείχθηκε σε τέτοιου είδους τακτικές στην Πορτογαλία.
Ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναγκάστηκε να εφαρμόσει τακτικές στον αγώνα της Πορτογαλίας, με σκοπό να ευνοηθεί ο Thierry Neuville, ο οποίος παλεύει για το φετινό πρωτάθλημα.
Συγκεκριμένα, οι Dani Sordo και Loeb ξεκινούσαν στις ειδικές του Σαββάτου και της Κυριακής μπροστά από τον Neuville, με σκοπό ο τελευταίος να έχει πιο καθαρό δρόμο και έτσι να κερδίσει χρόνο έναντι του Sebastien Ogier, οποίος εκκινούσε πριν τον Neuville.
"Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει να κάνω τέτοια πράγματα", δήλωσε ο Loeb.
"Πιστεύω πως υπάρχουν τρόποι να το αποφύγεις ή τουλάχιστον να κρύψεις ότι το κάνεις.
"Επίσης, δεν μου άρεσε που βρήκα τον εαυτό μου αναμειγμένο με τους οδηγούς που παλεύουν για το πρωτάθλημα όταν δεν έχω να κερδίσω κάτι σε προσωπικό επίπεδο.
"Δεν ήρθα στο πρωτάθλημα για αυτό.
"Επομένως, μπορώ να καταλάβω ότι τέτοια πράγματα ενοχλούν τον Seb ή και άλλους.
"Ωστόσο, όλοι το κάνουν και αυτές οι τακτικές επιτρέπονται σύμφωνα με τους κανονισμούς.
"Οποιοσδήποτε οδηγός ή ομάδα το έχει κάνει και θα συνεχίσουν ακόμα όσο το θεωρούν χρήσιμο.
"Επομένως, γιατί να μην μπορώ να το κάνω κι εγώ;
"Μην ξεχνάς ότι η Hyundai με προσέλαβε για να τους βοηθήσω να κατακτήσουν τον τίτλο των κατασκευαστών και όταν οι ανώτεροί μου μού ζητάνε να το κάνω για να βοηθήσω την ομάδα, πρέπει να το κάνω όσο το επιτρέπουν οι κανόνες.
"Ειλικρινά, η FIA μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο ώστε να το αλλάξει αυτό και να αποφευχθούν περιττές αντιπαραθέσεις για το καλό του αθλήματος".

Post a Comment

Previous Post Next Post