Ξεκαθαρίζει τους στόχους της FIA για το 2022 ο Matton



Ο διευθυντής rally της FIA, Yves Matton, ξεκαθαρίζει από τώρα τους στόχους που έχει θέσει η Ομοσπονδία για τη νέα γενιά αυτοκινήτων WRC, η οποία θα έρθει το 2022.
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι κανονισμοί και οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων του 2022, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το WRC θα έχει υδριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 
Οι κανονισμοί και οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων αυτών θα καθοριστούν την άλλη εβδομάδα που θα γίνει συγκέντρωση για το σκοπό αυτό. 
Σε καμία περίπτωση, όμως, οι ιθύνοντες της FIA δεν θέλουν το budget των κατασκευαστών να αυξηθεί. Στόχος τους είναι να παραμείνει ίδιο στα τωρινά δεδομένα το budget και ο ανταγωνισμός, ενώ επιθυμούν νέες εταιρείες να έρθουν στο πρωτάθλημα.
"Ο στόχος είναι το κόστος να παραμείνει το ίδιο με τα τωρινά αυτοκίνητα", δήλωσε ο Matton.
"Κάνοντας μερικές τεχνικές οικονομίες σε κάποια άλλα τεχνικά μέρη του αυτοκινήτου, μπορούμε να το επιτύχουμε, αλλά δεν έχουμε καθορίσει ποια θα είναι αυτά τα μέρη.
"Για τους κατασκευαστές, προσπαθούμε να καταστήσουμε τη δυνητική τεχνική απόδοση της επένδυσης όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική.
"Η πρόθεσή μας είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε μια αποτελεσματική οικονομικά υδριβική λύση, επειδή θέλουμε να μείνουμε στο ίδιο budget όσο αφορά τα αυτοκίνητα, δεν θέλουμε το γενικό κόστος για τους κατασκευαστές να αυξηθεί, όπως έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις.
"Και είναι ίδια η ιδέα για τον ανταγωνισμό και την επίδοση, η ιδέα είναι αυτά να παραμείνουν ίδια.
"Θέλουμε να κρατήσουμε αυτά που έχουμε τώρα, το οποίο σημαίνει ότι όλοι οι κατασκευαστές είναι αρκετά κοντά στους άλλους -και αυτό επιτρέπει στον κατασκευαστή να μπει στο πρωτάθλημα, να είναι γρήγορος και στο ίδιο επίπεδο, όπως τότε με την Toyota που μπήκε στο πρωτάθλημα.
"Θα θέλαμε να δούμε νέες εταιρείες να έρχονται και να γίνονται πρωταθλητές μετά από δυο χρόνια, αυτό είναι που έχουμε και θα θέλαμε να το δούμε αυτό να συνεχίζει".

Post a Comment

Previous Post Next Post