Εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο Polo GTI R5 η Volkswagen Motorsport



Η Volkswagen Motorsport εργάζεται σκληρά καθημερινώς για να λύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα Polo GTI R5 και είναι έτοιμη να κάνει αλλαγές στο αυτοκίνητό της.
Η γερμανική εταιρεία αποχώρησε από το WRC το 2016 και από πέρυσι αποφάσισε να παράξει αυτοκίνητα κατηγορίας R5, ώστε να μπει και πάλι στον κόσμο των rally.
Συνολικά έχει πουλήσει περίπου 30 Polo GTI R5 σε ιδιώτες οδηγούς, από τα οποία πέντε έχουν καεί.  Συγκεκριμένα, το περασμένο τριήμερο κάηκαν τρία αυτοκίνητα, από τα οποία τα δύο συμμετείχαν στο Rally Πορτογαλίας. 
Για ανεξήγητους, προς το παρόν, λόγους το Polo GTI R5 πιάνει φωτιά, η οποία εντοπίζεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ είναι γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές επιφάνειες είτε πρόκειται για άσφαλτο είτε για χώμα.
Ο Ole Christian Veiby μπόρεσε να σταματήσει το αυτοκίνητο του δίπλα σε πυροσβεστικό όχημα μέσα στην ειδική του Rally Πορτογαλίας λόγω φωτιάς, η οποία σβήστηκε άμεσα, και έτσι προσέφερε πολύτιμη εικόνα για το τι και πού προκλήθηκε η φωτιά στο αυτοκίνητο.
Ένας εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε σχετικά με αυτό: "Γνωρίζουμε ότι οι φωτιές έρχονται από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τις ακριβείς λεπτομέρειες όταν χάνουμε το αυτοκίνητο εντελώς μέσα στη φωτιά.
"Μερικές φορές, καταλήγουμε να αναλύσουμε μόνο μέταλλο και δεν είναι εύκολο να βρούμε τις ακριβείς αιτίες και να συλλέξουμε δεδομένα.
"Γι'αυτό το λόγο το φέρνουμε σε ειδικούς, άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται με τη φωτιά όλη την ώρα και μπορούν να μας δώσουν μια πιο λεπτομερή εικόνα για το τι συμβαίνει.
"Φυσικά, εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να το διορθώσουμε.
"Είναι δύσκολο να βρούμε μια κοινή αιτία για τη φωτιά.
"Αλλά αυτή είναι πρώτη μας προτεραιότητα.
"Θα βρούμε αυτό πρόβλημα".
Ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Francois-Xavier Demaison επιβεβαίωσε πως η ομάδα είναι έτοιμη να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί, ώστε να λυθεί το πρόβλημα: "Αν πρέπει να γίνει ομολογκάρισμα για αυτό, τότε αυτό θα κάνουμε.
"Αυτό είναι πιο σημαντικό από την απόδοση ή από το να βρούμε κι άλλα δέκατα του δευτερολέπτου ανά ειδική.
"Εργαζόμαστε για να βρούμε τις αιτίες και ήδη έχουμε κάποιες ιδέες -αλλά οποιαδήποτε καινούρια εξαρτήματα θα πρέπει ακόμα να δοκιμαστούν και να αξιολογηθούν σε συνθήκες προσομοίωσης πριν τα βάλουμε στο αυτοκίνητο.
"Αλλά ξέρεις ότι το έχουμε ξανακάνει αρκετά καλά να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα και μπορούμε να το κάνουμε πάλι".

Post a Comment

Previous Post Next Post