Rally Πορτογαλίας - 3η Μέρα: Δραματικό φινάλε με νίκη του Tanak



Ο αγώνας της Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε με δραματικό τρόπο για τους Kris Meeke, Gus Greensmith και Esapekka Lappi, ενώ ο Ott Tanak κυριάρχησε των δύο ανταγωνιστών του στο πρωτάθλημα.
O Ott Tanak ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και πήρε τρεις επιπλέον βαθμούς στην Powerstage αν και επιβράδυνε στην τελευταία ειδική, ώστε να είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και να εκκινήσει δεύτερος στη Σαρδηνία.
Ο Thierry Neuville ανέβηκε κατά μία θέση από χθες εκμεταλλευόμενος το λάθος του Meeke στην SS19 και σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην PS σκοράροντας 4 βαθμούς σε αυτή.
Ο Sebastien Ogier συμπληρώνει το βάθρο του Rally Πορτογαλίας και έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην PS φεύγοντας με τους πέντε έξτρα βαθμούς.
Η M-Sport έκανε το 4-5 με τον Teemu Suninen να τερματίζει στην τέταρτη θέση και πίσω του να βρίσκεται ο Elfyn Evans.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Kalle Rovanpera, Jan Kopecky, Pierre-Louis Loubet, Jari-Matti Latvala και Emil Bergkvist.
O Esapekka Lappi αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το τέλος της SS17, αφού έσπασε την πίσω αριστερή ανάρτηση του C3 WRC μετά το άλμα της Fafe. Ωστόσο, στην SS16 ρόλαρε και έχασε τα πίσω σπόιλερ του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χαθεί η αεροδυναμική του C3 WRC και να είναι δύσκολο να οδηγηθεί.
O Sebastien Loeb έκανε λάθος στην τελευταία ειδική του αγώνα και χτύπησε την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου του στα πλάγια σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να "τραυματίσει" την πίσω αριστερή ανάρτηση.
O Gus Greensmith προσγειώθηκε ανώμαλα στο άλμα της Fafe, αφού η κρεμαγιέρα έσπασε πριν την προσγείωση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στο ανάχωμα και να είναι αδύνατο να τερματίσει.
Μετά το ατύχημα του Greensmith, βγήκε κόκκινη σημαία για τον Jari-Matti Latvala στην Powerstage, οπότε δεν ήταν σε θέση να φύγει από τον αγώνα με κάποιους επιπλέον πόντους.
O Kris Meeke χτύπησε το αυτοκίνητό του σε μια πέτρα στην Powerstage και αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω σπασμένης ανάρτησης. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως βρισκόταν στην δεύτερη θέση μέχρι τη στιγμή που είχε τετ-α-κέ στην SS19 και έπεσε στην τρίτη θέση.


Δείτε τους χρόνους των ειδικών:









Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:


Post a Comment

Previous Post Next Post