Rally Πορτογαλίας - 2η Μέρα - 2ο Loop: Μάχες για γερά νεύρα, εγκατάλειψη του Latvala



Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με τον Ott Tanak στην κορυφή της γενικής κατάταξης και τους Kris Meeke και Thierry Neuville να τον ακολουθούν, ενώ ο Jari-Matti Latvala αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Ο Ott Tanak κρατάει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, αλλά απειλείται από τον teammate του με την διαφορά του να είναι στα 4,3 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ο Εσθονός έχασε αρκετό χρόνο στις SS11 και SS13, ενώ στην τελευταία ειδική έσπασαν τα μπροστινά αμορτισέρ του Yaris WRC.
Η δεύτερη θέση του Kris Meeke απειλείται από τον Thierry Neuville, αφού η διαφορά τους βρίσκεται στα 4,9 δευτερόλεπτα.
Επίσης, ο Βέλγος οδηγός έγραψε δύο φορές τον ταχύτερο χρόνο στις SS12 και SS13 με τη μέση γόμα και έχει αυξήσει κι άλλο τη διαφορά του από τον Sebastien Ogier.
Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi, ο οποίος βρήκε ρυθμό με το C3 WRC και ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του.
Στην έβδομη θέση είναι ο Elfyn Evans, ο οποίος είχε σπινιάρισμα στην SS11 και έχασε μερικά δευτερόλεπτα.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Kalle Rovanpera, Jan Kopecky και Pierre-Louis Loubet.
Ο Jari-Matti Latvala ανέφερε ότι το Yaris WRC είχε πρόβλημα με τα μπροστά αμορτισέρ μετά από ένα άλμα και για το λόγο αυτό πολύ χρόνο στις SS11 και SS12. Πριν την έναρξη της SS13, η Toyota ανακοίνωσε την εγκατάλειψη του οδηγού της από την τελευταία ειδική και αναμένεται να αγωνιστεί αύριο υπό τους κανονισμούς του Rally2.
O Gus Greensmith βγήκε εκτός δρόμου στην τελευταία ειδική της ημέρας και το Fiesta WRC κόλλησε σε ένα χαντάκι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να συνεχίσει. Από το ατύχημα αυτό, το αυτοκίνητο του νεαρού οδηγού είχε εκτεταμένη ζημιά στο πίσω μέρος του και είναι άγνωστο ακόμα αν θα συνεχίσει αύριο.
O Dani Sordo έπαθε κλατάρισμα στην τελευταία ειδική της ημέρας στο πίσω αριστερό ελαστικό του i20 Coupe WRC.

Δείτε τους χρόνους των ειδικών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS13:




Post a Comment

Previous Post Next Post