Τέταρτο αυτοκίνητο για την Toyota σε δύο αγώνες με οδηγό τον Katsuta



H Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε σήμερα πως ο Takamoto Katsuto θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία με το Yaris WRC στους αγώνες της Γερμανίας και Ισπανίας.
Ο Ιάπωνας οδηγός έχει στενές σχέσεις με τους ανθρώπους της Toyota και οι φήμες που τον ήθελαν να αγωνίζεται γι'αυτή είχαν ξεκινήσει από τις αρχές της φετινής σεζόν. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για πολλά χρόνια αγωνίζεται για την ιδιωτική ομάδα του Tommi Makinen σε αρκετούς αγώνες του WRC2.
Μάλιστα, ο ίδιος έχει αγωνιστεί φέτος με το Toyota Yaris WRC σε αγώνες του Φινλανδικού πρωταθλήματος.
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Tommi Makinen, δήλωσε σχετικά με αυτή την απόφαση: "Ο Takamoto έχει κάνει ήδη μεγάλη πρόοδο φέτος.
"Στο πρόγραμμά του στην κατηγορία WRC2, έχει δείξει απίστευτη πρόοδο με την οδήγησή του και την σταθερότητά του.
"Επίσης, αγωνίστηκε πολύ καλά στους πρώτους του αγώνες με το Yaris WRC στο Φινλανδικό πρωτάθλημα.
"Εξαιτίας αυτού, είμαστε σίγουροι ότι είναι ήδη έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα.
"Περιμέναμε να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα για το τέλος της σεζόν, να δούμε την πρόοδό του, και είναι καταπληκτικό ότι μπορούμε ήδη να τον προσθέσουμε σε αυτούς τους δύο αγώνες με ένα WRCar στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
"Γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ απαιτητικοί αγώνες -ο Takamoto δεν έχει εμπειρία στη Γερμανία- και η Ισπανία θα είναι δύσκολη, καθώς είναι ένας αγώνας με μικτές επιφάνειες.
"Επομένως, δεν έχουμε θέσει στόχους όσο αφορά τα αποτελέσματα: η βασική προτεραιότητα θα είναι για εκείνον να συνεχίζει να μαθαίνει και να βελτιώσει την οδήγησή του".


Post a Comment

Previous Post Next Post