Ελπίζει σε βοήθεια της Ford η M-Sport για την απόκτηση του TanakΟ Malcolm Wilson ελπίζει πως με τη βοήθεια της Ford θα μπορέσει να εντάξει και πάλι στο δυναμικό της M-Sport τον Ott Tanak για την επόμενη σεζόν.
Ο οδηγός της Toyota δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσει να οδηγεί για λογαριασμό της Toyota αφήνοντας έτσι την πόρτα ανοικτή για τις υπόλοιπες ομάδες, καθώς εξετάζει διεξοδικά τις επιλογές του για το 2020.
Μάλιστα, η ομάδα της M-Sport θέλει διακαώς να αποκτήσει τον Tanak, καθώς θέλει να την βοηθήσει στην εξέλιξη του καινούριου της αυτοκινήτου για το 2022, οπότε χρειάζονται την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Εσθονού.
Εκτός από τον Tanak, η βρετανική ομάδα προσπαθεί να ανανεώσει τη συνεργασία της με την Ford Performance, καθώς θα χρειαστεί τη βοήθειά της για το σχεδιασμό των νέων αυτοκινήτων υβριδικής γενιάς.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Tanak βρισκόταν στο δυναμικό της M-Sport για έξι χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011 έως το 2017.
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ο Wilson από δημοσιογράφο του Autosport πώς σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουν τον Ott Tanak και απάντησε: "Αυτό είναι που κοιτάμε αυτή τη στιγμή.
"Κοιτάμε όλες τις επιλογές μας, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε το καινούριο αυτοκίνητο για το 2022 χωρίς την Ford επίσης, καθώς γνωρίζεις πως υπάρχει μεγάλη παρουσία της Ford εδώ στο Rally Γερμανίας.
"Ας ελπίσουμε πως μπορούμε να βρούμε ένα τρόπο για να κρατήσουμε την Ford εμπλεκόμενη στο υψηλότερο επίπεδο".
Από την πλευρά του, ο Tommi Makinen δήλωσε σχετικά με τον Tanak: "Φυσικά, καταλαβαίνω απόλυτα.
"Δεν με νοιάζει αυτό.
"Αν θέλει να κάτι κάτι άλλο, είναι δική του απόφαση και την κατανοώ.
"Αν θέλει να συνεχίσει, μπορούμε να το κάνουμε και θα ήταν τέλειο.
"Είχα αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση στην Mitsubishi, πολλές φορές θυμάμαι ότι υπήρχαν και άλλες επιλογές.
"Κοιτούσα τη δική μου θέση.
"Είναι πολύ σημαντική απόφαση όταν αποφασίζεις για τα επόμενά σου δυο χρόνια, για παράδειγμα.
"Είναι τόσο σημαντική στιγμή, η οποία δε διαρκεί για πάντα.
"Αν το σκεφτώ από την οπτική του οδηγού, θα ήταν εύκολο να συνεχίσω εκεί που είναι τώρα".

Post a Comment

Previous Post Next Post