Θα διερευνήσει η Toyota το πρόβλημα του Tanak στο Rally Γερμανίας



Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Tommi Makinen, υποσχέθηκε στον Ott Tanak ότι οι μηχανικοί του θα κάνουν έρευνα για το πρόβλημα που προέκυψε με το Yaris WRC στην τελευταία ειδική του αγώνα της Γερμανίας, με σκοπό να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.
Η τρίτη νίκη του Εσθονού οδηγού μέσα στις γερμανικές ειδικές δεν ήταν εύκολη και τού προετοίμαζε εκπλήξεις μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού το αυτοκίνητό του δούλευε μόνο με τα μπροστινά φρένα στο τέλος της προτελευταίας ειδικής.
Ο ίδιος μαζί με το συνοδηγό του, Martin Jarveoja, προσπάθησαν να διορθώσουν το πρόβλημα αυτό, χωρίς όμως επιτυχία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πιέσουν στην Powerstage και να μην πάρουν κανένα επιπλέον βαθμό από αυτή την ειδική.
"Φυσικά, ήταν μια δύσκολη στιγμή", δήλωσε ο Makinen.
"Αλλά ήμουν πολύ αισιόδοξος.
"Ευτυχώς, δεν ήταν τίποτα σοβαρότερο με τον Ott.
"Θα το διερευνήσουμε προσεκτικά τι συνέβη με τα φρένα.
"Αυτή ήταν η μεγαλύτερή μου ανησυχία: κάποια τεχνικά προβλήματα θα μπορούσαν να συμβούν".
Από την πλευρά του, ο Ott Tanak δήλωσε σχετικά με αυτό το πρόβλημα: "Για να είμαι ειλικρινής, κάτι έγινε στην προτελευταία ειδική, στη μεγάλη ειδική.
"Προς το τέλος, άρχισα να χάνω τη σταθερότητα των φρένων και στη συνέχεια είχα μόνο τα μπροστινά φρένα.
"Προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα πριν την ειδική, αλλά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε.
"Προσπάθησα στις πρώτες δύο στροφές της Powerstage, αλλά τελικά δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα για μας να πιέσουμε πραγματικά με αυτό το αυτοκίνητο, οπότε ήταν σημαντικό να το φέρω πίσω στο σπίτι".



Post a Comment

Previous Post Next Post