Rally Φινλανδίας - 4η Μέρα: Εντός έδρα νίκη για την Toyota και τον Tanak



Το Grand Prix του WRC έφτασε στο τέλος του, με τον Ott Tanak να αναδεικνύεται νικητής και τους Esapekka Lappi και Jari-Matti Latvala να συμπληρώνουν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.
O Ott Tanak είναι ο νικητής του αγώνα της Φινλανδίας κάνοντας το απόλυτο, αφού πήρε και τους 5 έξτρα βαθμούς της Powerstage.
Ο Esapekka Lappi ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και πήγαινε σήμερα εκ του ασφαλούς λαμβάνοντας υπόψιν ότι πέρυσι βγήκε εκτός ειδικής λόγω μεγάλης ταχύτητας.
Ο Jari-Matti Latvala συμπλήρωσε το τρίτο σκαλί του βάθρου και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS21, ενώ δεν απείχε και πολύ από τη δεύτερη θέση.
Ο Andreas Mikkelsen κράτησε την τέταρτη θέση και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS22, ενώ έφυγε με τους τρεις επιπλέον βαθμούς της PS.
Πίσω του τερμάτισε ο Sebastien Ogier για 2,7 δευτερόλεπτα, αφού δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί το Νορβηγό οδηγό.
Ο Τhierry Neuville ανέβηκε στην έκτη θέση, αφού η Hyundai έπαιξε στρατηγικά παιχνίδια, ώστε να ανέβει μια θέση. Μάλιστα, έγραψε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην PS και πήρε τους τέσσερις έξτρα βαθμούς από την ειδική αυτή.
Ο Craig Breen τερμάτισε 5,8 δευτερόλεπτα πίσω από το Βέλγο οδηγό, αφού δέχτηκε ποινή 20 δευτερολέπτων εξαιτίας του γεγονότος ότι άργησε να εκκινήσει στην SS22.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Teemu Suninen, Kalle Rovanpera και Nikolay Gryazin.
O Gus Greensmith χτύπησε σε δέντρο στην SS21 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να τερματίσει στην ένατη θέση του αγώνα.
O Kris Meeke ξεκίνησε κανονικά σήμερα μετά την εγκατάλειψη που είχε χθες υπό τους κανονισμούς του Rally 2, αλλά είχε ατύχημα στην SS22 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αφού βγήκε ο τροχός του Yaris WRC.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:

Post a Comment

Previous Post Next Post