Rally Γερμανίας - 4η Μέρα: Τριπλό βάθρο για την Toyota με νικητή τον Tanak



Ο αγώνας της Γερμανίας έφτασε στο τέλος του με νικητή τον Ott Tanak και τους teammates του να συμπληρώνουν τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου.
O Ott Tanak πήρε μια άνετη νίκη στη Γερμανία, ενώ ήδη προσμετρά τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες της σεζόν. Μάλιστα, ο ίδιος δεν πίεσε στην τελευταία ειδική του αγώνα για να μην ρισκάρει, οπότε δεν πήρε κανένα επιπλέον βαθμό και αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα πως αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του Yaris WRC.
Ο Kris Meeke ανέβηκε μετά από καιρό στο βάθρο και έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ κατάφερε να κλέψει τους δύο βαθμούς της PS από τον Ogier, ο οποίος πήρε μόνο έναν έξτρα βαθμό.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην 17η ειδική και πήρε τρεις βαθμούς από την PS.
O Dani Sordo είναι στην τέταρτη θέση και σημείωσε καταπληκτικούς χρόνους σήμερα στην προσπάθειά του να κλέψει την τρίτη θέση από τον Latvala.
Την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Thierry Neuville, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο φορές στις σημερινές ειδικές και έφυγε με τους έξτρα βαθμούς της Powerstage.
O Esapekka Lappi τερμάτισε στην πέμπτη θέση και έδωσε μάχη με τον Andreas Mikkelsen για την θέση αυτή, αφήνοντάς τον πίσω για 4 δευτερόλεπτα.
Από την άλλη, ο Νορβηγός οδηγός είχε ως στόχο να μην χάσει χρόνο σε σχέση με τον Sebastien Ogier και να τερματίσει μπροστά από τον τελευταίο, με σκοπό να βοηθήσει τον Neuville στο πρωτάθλημα των οδηγών.
Πίσω του τερμάτισε ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη διαφορά τους να είναι στα 10,1 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε μετά την SS17 πως είναι αδύνατον να οδηγήσει το C3 WRC, ενώ στην SS18 χτύπησε το πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του σε ένα τοίχο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα τη ζάντα. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Gus Greensmith και Takamoto Katsuta, του οποίου σταμάτησε για λίγο ο κινητήρας του Yaris WRC στην SS16.
Εκτός δεκάδας τερμάτισε ο Teemu Suninen, ο οποίος πήρε τους επιπλέον 4 βαθμούς της PS.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:

Post a Comment

Previous Post Next Post