Επίσημο: Ogier-Evans-Rovanpera στην Toyota για το 2020



Η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το line-up της για την επόμενη σεζόν, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν βγει 15 μέρες πριν.
Συγκεκριμένα, ο Tommi Makinen επέλεξε τον Sébastien Ogier ως πρώτο οδηγό της ομάδας του, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την άμεση αποχώρηση του από την Citroën Racing στο τέλος του 2019.
Μάλιστα, ο Γάλλος οδηγός ζήτησε να έχει ως teammate του στην ιαπωνική ομάδα τον Elfyn Evans, με τον Makinen να εκπληρώνει αυτό το αίτημα. Οι Evans και Ogier έχουν υπάρξει και στο παρελθόν teammates όταν αγωνίζονταν με τα χρώματα της M-Sport.
Τέλος, ο Kalle Rovanpera θα είναι ο τρίτος οδηγός της Toyota, ο οποίος προάχθηκε από το WRC2 Pro όντας ο φετινός Πρωταθλητής στην κατηγορία αυτή. Η Skoda Motorsport είχε δηλώσει πέρυσι ότι δεν θα εμποδίσει τον οδηγό της αν εκείνος βρει μια θέση στο WRC, αφού το συμβόλαιο του λήγει κανονικά στο τέλος του 2021 με την τσέχικη εταιρεία. 
"Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το line-up που καταφέραμε να κλείσουμε για την επόμενη σεζόν", δήλωσε ο Makinen.
"Πιστεύω πως δίνει καλή ισορροπία στην ομάδα μας, καθώς στοχεύουμε για περισσότερα έπαθλα πρωταθλημάτων την επόμενη χρονιά και στο μέλλον.
"Γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι ο Sebastien και όλοι ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του και με τον Julien.
"Το να είσαι ικανός να προσεγγίσεις έναν τέτοιο οδηγό με ρεκόρ λέει πολλά για το τι έχουμε καταφέρει σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα με αυτή την ομάδα.
"Ο Elfyn είναι ένας οδηγός που τον παρακολουθούσα για αρκετό καιρό.
"Έχουμε δει ότι μπορεί να έχει την ταχύτητα για να νικήσει σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αλλά επίσης μπορεί να φερθεί έξυπνα όταν χρειαστεί και να σκοράρει κάποιους πολύτιμους βαθμούς".

Post a Comment

Previous Post Next Post