Σοκαρισμένος με την απόσυρση της Citroen από το WRC είναι ο Lappi



O Esapekka Lappi ήταν σοκαρισμένος όταν έμαθε την είδηση ότι η Citroen Racing θα αποχωρήσει άμεσα από το WRC, ενώ στοχεύει να εξασφαλίσει την θέση του για το 2020 μέσω της M-Sport.
O Φινλανδός οδηγός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Citroen Racing στο τέλος του 2018, το οποίο κανονικά θα έληγε στο τέλος του 2020 αν δεν αποχωρούσε η γαλλική ομάδα από το WRC.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός WRC κι ο Lappi το 2020, αφού τα περιθώρια για να βρει μια θέση λιγοστεύουν. 
Η Hyundai Motorsport έχει κλείσει το line-up της για την επόμενη σεζόν, ενώ η Toyota αναμένεται να ανακοινώσει τους οδηγούς της στις 25 Νοεμβρίου, οι οποίοι πιθανόν θα είναι οι Sebastien Ogier, Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.
Η μόνη διαθέσιμη ομάδα είναι η M-Sport, η οποία σκοπεύει να κρατήσει τον Teemu Suninen, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό με πόσα αυτοκίνητα θα αγωνιστεί.
"Διάβασα για τις φήμες σχετικά με την απόσυρση της Citroen", δήλωσε ο Lappi.
"Αλλά περίμενα να έχουν περισσότερο σχέση με τον Seb για να είμαι ειλικρινής.
"Προσπάθησα να πάρω κάποιες πληροφορίες από τον Pierre νωρίτερα, αλλά πραγματικά δεν μου είπε κάτι.
"Σκέφτηκα πως είναι περίεργο.
"Ήταν ένα σοκ.
"Η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η M-Sport.
"Είναι δύσκολη απόφαση.
"Αν υπάρχει μια θέση διαθέσιμη, υπάρχουν πολλοί οδηγοί που θα την προσεγγίσουν.
"Αν απλά δεις τη σεζόν που τελείωσε, δεν είμαι ο καλύτερος οδηγός για να πάρουν από άποψη αποτελεσμάτων, αλλά τέλος πάντως θα παλέψουμε και θα παλέψουμε σκληρά".
Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει πως η ομάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο για την εξέλιξη του C3 WRC: "Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλα βήματα.
"Προφανώς είδατε τις αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική, οι οποίες δούλευαν πολύ καλά -σίγουρα θα είχε βοηθήσει πολύ στις γρήγορες ειδικές διαδρομές και στους γρήγορους αγώνες.
"Η αλλαγή και η διαφορετικότητα ήταν μεγάλη σε σχέση με το παλιό αεροδυναμικό πακέτο.
"Και στη συνέχεια είχαμε κάποιες αναβαθμίσεις που σχετίζονταν με την απόδοση: νέο κινητήρα, νέα γεωμετρία με κάποιες αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης και άλλα πράγματα για τα διαφορικά.
"Σίγουρα εργαζόμασταν πάνω σε αυτό.
"Όπως είδαμε, όταν είχα τα διαφορικά που ήθελα αυτή τη σεζόν, όλα ήταν τέλεια στο χώμα.
"Υπήρχε πολλή δουλειά για την άσφαλτο που έπρεπε να γίνει, αλλά ήμουν αισιόδοξος ότι βελτιωθήκαμε πολύ για την επόμενη χρονιά.
"Ίσως δεν θα είχαν δώσει απαντήσεις σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε φέτος, αλλά τουλάχιστον σε κάποιες από αυτές".

Post a Comment

Previous Post Next Post