Δεν ήταν στο όριο στο Rallye Μόντε Κάρλο ο Ogier με το Toyota Yaris WRC



O Sebastien Ogier αποκάλυψε πως η έλλειψη γνώσης του στο Toyota Yaris WRC οδήγησε τον ίδιο να οδηγάει εκ του ασφαλούς στο Rallye Μόντε Κάρλο και να μην πάρει αχρείαστα ρίσκα.
Ο αγώνας του Mόντε Κάρλο ήταν ο πρώτος αγώνας συμμετοχής του Γάλλου οδηγού με το Toyota Yaris WRC, ενώ έμεινε ευχαριστημένος με την αίσθηση του αυτοκινήτου του.
Ωστόσο, ο Thierry Neuville έσπασε το σερί νικών που είχε ο Ogier στον αγώνα αυτό, καθώς ο τελευταίος είχε νικήσει έξι συνεχόμενες φορές το θρυλικό αγώνα του Μόντε Κάρλο και στόχευε και στην έβδομη νίκη του, με σκοπό να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κρατά ο Sebastien Loeb.
"Μας ταιριάζει καλά για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω της καλή ατμόσφαιρας μέσα στην ομάδα και λόγω της θετικής αίσθησης που είχα πίσω από το τιμόνι", δήλωσε ο Ogier.
"Αν και θα πρέπει να αυξήσουμε το ρυθμό μας στους επόμενους αγώνες, η απόδοση ήταν εκεί και οι δυνατότητες του Yaris WRC είναι αδιάψευστες.
"Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την απογοήτευση όταν είδαμε ότι το σερί των νικών μας σε αυτό το θρυλικό αγώνα έφτασαν σε τέλος, αλλά σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν καλό για να ξεκινήσεις τη σεζόν και αυτό πρέπει να κρατήσουμε.
"Αυτό που μου έλειπε ήταν το επίπεδο της γνώσης του αυτοκινήτου, η οποία θα μου επέτρεπε να είμαι πιο χαλαρός σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα και πιθανόν να αυξάναμε την πιθανότητα να παίρναμε ρίσκα, αλλά δεν είμαι εκείνος που θα πιέσει τα πράγματα όταν δεν το αισθάνομαι.
"Μην ξεχνάς πως αυτός ήταν ο πρώτος μας αγώνας με αυτό το αυτοκίνητο και δεν έχουμε ακόμα πολλή εμπειρία".
Τέλος, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μίλησε και για το ατύχημα που είχαν οι Ott Tanak και Martin Jarveoja το πρωί της Παρασκευής: "Αυτό με οδήγησε να ενισχύσω ακόμα περισσότερη την πεποίθηση της συνηθισμένης μου στρατηγικής του να μένω μέσα σε μια άνετη ζώνη και να εμπιστεύομαι τις αισθήσεις μου.
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι Tanak και Jarveoja βγήκαν αλώβητοι από αυτό το ατύχημα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη μάχη μαζί τους στον επόμενο αγώνα".

Post a Comment

Previous Post Next Post