Συμμετοχή του Loubet στο WRC για το 2020



Ο Pierre-Louis Loubet αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία φέτος, με το πρόγραμμά του να ανακοινώνεται σε λίγες εβδομάδες.
Ο Γάλλος οδηγός κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο οδηγών στην κατηγορία WRC2 κι έχει την υποστήριξη της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η οποία είχε υποστηρίξει στο παρελθόν τους Sebastien Ogier και Sebastien Loeb στο ξεκίνημά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιλογές που έχει για να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC είναι τρεις και είναι τα Hyundai i20 Coupe WRC, Ford Fiesta WRC και Citroen C3 WRC.
Ο Loubet είχε οδηγήσει το 2017 το Hyundai i20 R5, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να έχει κρατήσει στενές σχέσεις με την ομάδα της Hyundai.
Επίσης, η M-Sport έχει στηρίξει κατά καιρούς πολλούς οδηγούς που προέρχονται από τη Γαλλική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, οπότε είναι πιθανόν να υποστηρίξει τον Loubet στο ξεκίνημά του. Όμως, η αγγλική ομάδα έχει ανακοινώσει τους Esapekka Lappi και Teemu Suninen με πλήρες πρόγραμμα και τον Gus Greensmith με εννιά αγώνες, οι οποίοι θα είναι κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως η ενοικίαση του τρίτου αυτοκινήτου της M-Sport από τον Loubet για τους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες του WRC, οι οποίοι θα είναι εκτός Ευρώπης, θα είναι οικονομικά δυσβάσταχτη. 
Τέλος, ο νεαρός οδηγός μπορεί να αγωνιστεί με το Citroen C3 WRC της PH Sport ή της Citroen Racing, με την τελευταία να δηλώνει ένα μήνα πριν πως σκέφτεται να διαθέσει τα αυτοκίνητά της για ενοικίαση ή πώληση σε ιδιώτες οδηγούς.
"Αυτό είναι ένα σημαντικό και θετικό βήμα για μένα", δήλωσε ο Loubet.
"Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα φορέσω ξανά τα χρώματα της ομάδας της Γαλλίας.
"Θα έχουμε πολλή δουλειά φέτος και ελπίζω πως η υποστήριξη της FFSA θα βοηθήσει την πρόοδό μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς".

Post a Comment

Previous Post Next Post