Απαγορεύει τις δοκιμές στις ομάδες του WRC η FIA μέχρι το τέλος Μαΐου



H FIA συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο και αποφάσισε να απαγορέψει τις δοκιμές στις ομάδες του WRC μέχρι τις 31 Μαΐου λόγω της πανδημίας, με σκοπό να μην υπάρξουν τυχόν ανισότητες μεταξύ των ομάδων.
Συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις των Hyundai και M-Sport βρίσκονται στη Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα, όπου οι δύο χώρες αυτές βρίσκονται υπό καθεστώς lockdown, οπότε είναι αδύνατον να διεξάγουν δοκιμές.
Αντίθετα, η Toyota που έχει ως βάση τη Φινλανδία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει δοκιμές εν μέσω της πανδημίας, αφού η κυβέρνηση της εκάστοτε χώρας δεν έχει προτείνει lockdown, αλλά έχει δώσει μόνο συγκεκριμένες οδηγίες στους πολίτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ιαπωνική ομάδα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει δοκιμές στη Φινλανδία δίνοντας της προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων δύο ομάδων. 
"Αυτό το βραχυπρόθεσμο μέτρο προτάθηκε προκειμένου να αποφευχθούν οι ανισότητες μεταξύ των κατασκευαστριών εταιρειών του WRC όσον αφορά τη δυνατότητά τους να διεξάγουν δοκιμές υπό το πρίσμα της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 και των ποικίλων περιορισμών που ισχύουν σε διάφορες χώρες", αναφέρει η δήλωση της FIA.
"Η αναβολή των δοκιμών θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 ή μέχρι το τμήμα του Rally της FIA μπορέσει να επιβεβαιώσει πως τα τοπικά μέτρα θα δώσουν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις εγγεγραμμένες κατασκευάστριες ομάδες να δοκιμάσουν".

Post a Comment

Previous Post Next Post