Έχει συγκεντρώσει το budget για το Rally Φινλανδίας ο Latvala



O Jari-Matti Latvala αποκάλυψε πως βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον αγώνα της πατρίδας του, με τον ίδιο να έχει μαζέψει το απαραίτητο budget για τη συμμετοχή του.
Το σίγουρο πλάνο του Φιλανδού οδηγού για τη φετινή σεζόν ήταν να πάρει μέρος στη Σουηδία και τη Φινλανδία, με τον τελευταίο αγώνα να φαντάζει αβέβαιος ακόμα με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωναϊό. 
Στον αγώνα της Σουηδίας, ο Latvala αγωνίστηκε ιδιωτικά με ένα Toyota Yaris WRC, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του μετά από μηχανική βλάβη, η οποία οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος. 
Να πούμε σε αυτό το σημείο πως ο Tommi Makinen αναγνώρισε το λάθος που έγινε στη Σουηδία και υποσχέθηκε στον πρώην οδηγό της Toyota ότι ο τελευταίος θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη αγώνα φέτος, τρεις συνολικά, ο οποίος αναμενόταν να είναι αυτός της Σαρδηνίας.
"Έχω τη χρηματοδότηση και τα πάντα έτοιμα για τη Φινλανδία", δήλωσε ο Latvala.
"Τώρα πρέπει μόνο να ελπίζουμε πως ο αγώνας θα γίνει.
"Το πρώτο πλάνο που είχα για αυτή τη χρονιά πάντα περιελάμβανε τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
"Μπορώ να κάνω κάτι άλλο επίσης, αλλά όπως μπορείς να φανταστείς η Φινλανδία και το να αγωνίζεσαι μέσα στο σπίτι σου είναι ξεχωριστό για μένα.
"Αυτή τη στιγμή μπορούμε μόνο να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον κορωναϊό".
Αν τελικά το Rally Safari δεν πραγματοποιηθεί με το μέλλον του να αποφασίζεται στα τέλη Μαΐου, αυτό πρακτικά σημαίνει πως η επιστροφή του Πρωταθλήματος θα γίνει με το Rally Φινλανδίας και πως ο Latvala δεν θα υπολείπεται των άλλων οδηγών, οι οποίοι δεν θα έχουν δοκιμάσει ή αγωνιστεί για πέντε μήνες.
"Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι έτσι", ανέφερε ο Latvala σχετικά με αυτό το γεγονός.
"Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι πραγματικά καλό που να ήρθε από την κατάσταση με τον κορωναϊό.
"Αλλά υποθέτω πως έχεις δίκιο.
"Αν δεν έχεις περάσει τόσο πολύ χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο και έρχεσαι κατευθείαν στη Jyvaskyla, πρόκειται να έχεις ένα μικρό δισταγμό κατά την έναρξη του αγώνα.
"Ίσως αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ μου αν μπορέσω να βρω τα πατήματά μου αμέσως".

Post a Comment

Previous Post Next Post