Επίσημο: Ακυρώθηκε το Rally Μεγάλης Βρετανίας 2020



Οι διοργανωτές του Rally Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα την ακύρωση του αγώνα τους για τη φετινή σεζόν λόγω του κορωναϊού.
Όπως αναφέραμε από χθες βασισμένοι στο ρεπορτάζ του DirtFish, οι πιθανότητας να διεξαχθεί ο φετινός αγώνας της Μεγάλης Βρετανίας με κέντρο τη χώρα της Ουαλίας ήταν μικρές, καθώς ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας ξεκαθάρισε πως τα σύνορα της χώρας του θα μείνουν κλειστά το φθινόπωρο για τους τουρίστες, κάτι που θέτει αυτόματα το Rally Μεγάλης Βρετανίας εκτός του calendar του WRC.
Ο αγώνας της Μεγάλης Βρετανίας αναμενόταν να διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου και η ακύρωσή του επιβεβαιώθηκε πέντε μήνες πριν την έναρξή του. 
Προς στιγμήν, μόνο τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα διεξαχθούν και αυτοί είναι της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας.
Το Rally Σαρδηνίας ήταν κανονικά να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχει πάρει αναβολή για αργότερα μέσα στη σεζόν, όπως και ο αγώνας της Αργεντινής.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως χρειάζονται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον επτά αγώνες φέτος για να κριθούν τα Πρωταθλήματα σύμφωνα με τον Yves Matton, επικεφαλής του Rally της FIA.

Post a Comment

Previous Post Next Post