Επίσημο: Ακυρώθηκε το Rally Γερμανίας, νέα ημερομηνία για το Rally Σαρδηνίας

 

Οι διοργανωτές του Rally Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα ότι ο εθνικός τους αγώνας για το WRC δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για λόγους ασφαλείας έναντι του κορωναϊού.
Πριν δύο μέρες, βγήκαν διάφορες φήμες περί ματαίωσης του φετινού αγώνα της Γερμανίας, οι οποίες, ωστόσο, βγήκαν αληθινές σήμερα.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι ομάδες έκαναν δοκιμές στη Γερμανία, ώστε να προετοιμαστούν για τον αγώνα, αλλά εξαιτίας των περιορισμών που υπάρχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις και των πολλών συμμετοχών του αγώνα, η τοπική κυβέρνηση του Saarland (ομόσπονδο κράτος της Γερμανίας) δεν έδωσε άδεια στους διοργανωτές να πραγματοποιηθεί ο φετινός αγώνας του WRC.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως οι διοργανωτές του αγώνα σκέφτονταν πριν από ένα μήνα να γίνει ο αγώνας διήμερος αντί για τρεις ημέρες και να περιελάμβανε μόνο ειδικές διαδρομές με κέντρο τη στρατιωτική περιοχή Panzerplatte.
Ωστόσο, το ADAC Rallye Deutschland αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις 15-18 Οκτωβρίου, ενώ οι διοργανωτές δεν ανανέωσαν τη συμφωνία τους με τη FIA και το WRC Promoter για την επόμενη χρονιά, κάτι που σημαίνει πως ο ασφάλτινος αυτός αγώνας με τις περιβόητες ειδικές διαδρομές, οι οποίες περνάνε μέσα από τους αμπελώνες, δεν θα περιλαμβάνεται στο WRC calendar του 2021. 
Τέλος, ο αγώνας της Σαρδηνίας θα πραγματοποιηθεί τρεις εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία που του είχε δοθεί (29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου) και τώρα θα λάβει χώρα στις 8-11 Οκτωβρίου, ώστε να μη συμπέσει με το Grand Prix της Ιταλίας στην Formula1.

Post a Comment

Previous Post Next Post