Πιθανή προσθήκη του Monza Rally Show στο φετινό calendar του WRC


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, η FIA εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στο WRC calendar το Monza Rally Show ως τελευταίο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με σκοπό να ανεβάσει τον αριθμό των διεξαχθέντων αγώνων σε 8 από 7.
Εξαιτίας της πανδημίας που ξέσπασε, οι ακυρώσεις των φετινών αγώνων στο πρωτάθλημα του WRC διαδέχτηκαν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν φέτος και θα προσμετρηθούν στο πρωτάθλημα, να φτάνει τους 7.
Το Monza Rally Show αναμένεται να διεξαχθεί φέτος στις 3-6 Δεκεμβρίου στην πίστα της Monza, η οποία είναι γνώστη από την Formula1.
Ακόμα κι αν τελικά δεν προσμετρηθεί αυτός ο αγώνας στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC, σίγουρα θα αποτελέσει ένα promotional αγώνα για το WRC, όπως το περσινό Rally Εσθονίας, με όλες τις ομάδες να παίρνουν μέρος εκεί.
Ο θεσμός του Monza Rally Show έχει θεσπιστεί από το 1978, με τον Valentino Rossi να έχει νικήσει στην πίστα της Monza οχτώ φορές.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Hyundai Motorsport έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε αυτόν τον αγώνα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του WRC, όπου πολλοί οδηγοί της έχουν πάρει μέρος εκεί, όπως ο Thierry Neuville, o Andreas Mikkelsen, o Craig Breen και ο Dani Sordo.

Post a Comment

Previous Post Next Post