Rally Εσθονίας - 2η Μέρα - 2o Loop: Στην κορυφή ο Tanak, εγκατάλειψη του Neuville



Η δεύτερη ημέρα του Rally Εσθονίας ολοκληρώθηκε με τον Ott Tanak στην πρωτοπορία του αγώνα και τους Craig Breen και Sebastien Ogier να ακολουθούν.
O Ott Tanak παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του από τον teammate του, Craig Breen.
Ο Ιρλανδός οδηγός της Hyundai απέχει 11,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και κέρδισε την πρώτη του ειδική με τα χρώματα της Hyundai και μάλιστα σημείωσε δύο φορές τον ταχύτερο χρόνο στις SS9 και SS10. Ωστόσο, στην SS7 το μπροστινό αριστερό ελαστικό του βγήκε εκτός ζάντας, αλλά δεν έχασε πολύ χρόνο, καθώς αυτό συνέβη προς το τέλος της ειδικής διαδρομής.
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Sebastien Ogier μετά την εγκατάλειψη του Neuville και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS7 παρά το γεγονός ότι το ελαστικό του βγήκε εκτός ζάντας στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή μένοντας χωρίς ρεζέρβα για τις υπόλοιπες ειδικές της ημέρας. Στην τελευταία ειδική της ημέρας, είχε υποστροφή σε μια στροφή και συνειδητοποίησε πριν την έναρξη της ειδικής πως το ένα από τα τέσσερα ελαστικά του ήταν κάτω από το όριο, με αποτέλεσμα να πλαγιολισθήσει και να σβήσει ο κινητήρας του Yaris WRC, όπου έχασε 8 περίπου δευτερόλεπτα.
O Kalle Rovanpera ανέβηκε στην τέταρτη θέση και άφησε πίσω του τον Elfyn Evans για 1,9 δευτερόλεπτα.
Ο Ουαλός οδηγός της Toyota έχασε λίγο χρόνο στην έβδομη ειδική, καθώς έπαθε κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό προς το τέλος της ειδικής. Έκτος είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος παρολίγον να βγει εκτός δρόμου δυο φορές στην SS10.
Στην έβδομη θέση είναι ο Esapekka Lappi, ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος της ένατης ειδικής διαδρομής πως θα βρεθεί εκτός δρόμου αν πιέσει περισσότερο.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Teemu Suninen, Pierre-Louis Loubet και Gus Greensmith, ο οποίος είχε τετ-α-κέ στην SS11 και παρολίγον να συγκρουστεί το αυτοκίνητό του με δέντρα.
Ο Thierry Neuville αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το τέλος της SS7, αφού βγήκε εκτός γραμμής σε μια αριστερή στροφή και "τραυμάτισε" την πίσω δεξιά ανάρτηση του i20 Coupe WRC, με αποτέλεσμα ο τροχός να κρέμεται κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής και αναγκάστηκε να σταματήσει την προσπάθειά του. Ο Βέλγος οδηγός βρισκόταν στην τρίτη θέση μετά το τέλος του πρωινού σκέλους και αναμένεται να εκκινήσει αύριο με τους κανονισμούς του Rally2.



Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:








Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS11:

Post a Comment

Previous Post Next Post