Rally Τουρκίας - 2η Μέρα - 1o Loop: Στενή μάχη Ogier-Neuville, εγκατάλειψη του Tanak [+φωτο]


Μετά το τέλος του πρωινού σκέλους της δεύτερης ημέρας, o Sebastien Ogier είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα της Τουρκίας, με τους Thierry Neuville και Elfyn Evans να συμπληρώνουν την τριάδα.

Η πέμπτη ειδική διαδρομή του Rally Τουρκίας έπρεπε να σταματήσει για λόγους ασφαλείας μετά το πέρασμα του Teemu Suninen, αλλά αργότερα οι οδηγοί μπήκαν κανονικά μέσα στην ειδική.

Στην πρώτη θέση πέρασε ο Sebastien Ogier, ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις SS3 και SS4.

Ο Thierry Neuville βρίσκεται στη δεύτερη θέση κι απέχει από τον πρωτοπόρο Ogier 1,6 δευτερόλεπτα κι έχει αφήσει πίσω του τον Elfyn Evans για 10,7 δευτερόλεπτα.

Τέταρτος έπεσε ο Sebastien Loeb από την πρώτη θέση, στην οποία βρισκόταν χθες, αφήνοντας πίσω του τον Kalle Rovanpera για 3,7 δευτερόλεπτα.

Ο Teemu Suninen είναι έκτος και δεν απειλεί ούτε απειλείται από κάποιον.

Στην έβδομη θέση είναι ο Esapekka Lappi, ο οποίος έκανε αλλαγές στο set-up του Ford Fiesta WRC πριν την SS4 κάνοντας την ανάρτηση πιο μαλακή απ'ότι θα έπρεπε και δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με τις αλλαγές που έκανε.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, ο οποίος έκανε ζημιά στο πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του στην SS5, και Kajetan Kajetanowicz από το WRC3.

O Ott Tanak αναγκάστηκε να σταματήσει μέσα στην SS3 λόγω προβλήματος με το σύστημα διεύθυνσης που αντιμετώπισε με το Hyundai i20 Coupe WRC, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει στις επόμενες ειδικές διαδρομές του πρωινού σκέλους. Συγκεκριμένα, ο Εσθονός οδηγός δεν μπορούσε να στρίψει πριν φτάσει σε μια στροφή και πήγε ευθεία ανεβαίνοντας σε ένα ανάχωμα. Παρά τις εργασίες που προσπάθησε να κάνει μαζί με το συνοδηγό του, Martin Jarveoja, η Hyundai Motorsport επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να συνεχίσουν την προσπάθειά τους τη δεύτερη ημέρα.




Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:






Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS5: 






Post a Comment

Previous Post Next Post