Rally Τουρκίας - 3η Μέρα: Δραματικό φινάλε με τον Evans νικητή [+φωτο]



Ο αγώνας της Τουρκίας επιφύλασσε πολύ δράμα την τελευταία ημέρα με τον Elfyn Evans να είναι ο νικητής και τους Thierry Neuville και Sebastien Loeb να συμπληρώνουν την τριάδα.

O Elfyn Evans πήρε την τρίτη νίκη της καριέρας του στο WRC εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των αντιπάλων του και μένοντας μακριά από προβλήματα. Ωστόσο, στην SS10 σταμάτησε η λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου του για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά αυτό δεν του κόστισε τη νίκη στον αγώνα της Τουρκίας, αφού απέκτησε μεγάλη διαφορά έναντι των υπόλοιπων οδηγών.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Thierry Neuville, ο οποίος έχασε την πρώτη του νίκη στο Rally Τουρκίας εξαιτίας του κλαταρίσματος στο μπροστινό δεξί ελαστικό που έπαθε στην SS9, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει πάνω από ένα λεπτό, αφού σταμάτησε για να αλλάξει ελαστικό. Ωστόσο, σημείωσε τον ταχύτερο στις SS10 και SS11 στην προσπάθειά του να κερδίσει κάποια δευτερόλεπτα από τον Evans και πήρε τους 5 έξτρα βαθμούς από την PS σημειώνοντας κι εκεί τον καλύτερο χρόνο.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastien Loeb παρά το κλατάρισμα που έπαθε στην SS9, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει χρόνο, αλλά δεν σταμάτησε να αλλάξει ελαστικό.

Για άλλη μια φορά ο Kalle Rovanpera βρέθηκε στην τέταρτη θέση και έφυγε με τους 3 επιπλέον βαθμούς της PS, με τον ίδιο να έχει κλατάρισμα στην SS9 και να χάνει πάνω από δυο λεπτά.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Gus Greensmith, όπου είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει στο WRC.

Έκτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi, ο οποίος έπαθε κλατάρισμα στην ένατη ειδική διαδρομή του αγώνα, ενώ στην Powerstage δεν μπορούσε να πάει πολύ γρήγορα, καθώς ήταν σπασμένος ο ένας αποσβεστήρας του Fiesta WRC μετά την SS11.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Kajetan Kajetanowicz, Pontus Tidemand, Adrien Fourmaux και Marco Bulacia.

Εκτός δεκάδας είναι ο Ott Tanak, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με την ενδοεπικοινωνία στην SS9, ενώ στην SS11 σταμάτησε μέσα στην ειδική χρησιμοποιώντας το cruise control και αφήνοντας αναμμένο τον κινητήρα. Στη συνέχεια, εκκίνησε πάλι στην SS11 και μάλλον σταμάτησε για λόγους τακτικής, αφού ο συνοδηγός του, Martin Jarveoja, κοίταγε συνεχώς το ρολόι του. Ωστόσο, ο Εσθονός οδηγός βαθμολογήθηκε με 4 βαθμούς, οι οποίοι προήλθαν από την Powerstage, αφού ήταν ο δεύτερος ταχύτερος οδηγός σε αυτήν.

O Sebastien Ogier αναγκάστηκε να σταματήσει στην SS11, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με την υπερθέρμανση του κινητήρα του Yaris WRC και μάλιστα έβγαιναν καπνοί από το καπό. Ωστόσο, στην SS9, ο Γάλλος οδηγός έπαθε κλατάρισμα και σταμάτησε για να βάλει νέο ελαστικό.

Ο Pierre-Louis Loubet εγκατέλειψε μέσα στην ένατη ειδική του αγώνα λόγω προβλήματος με τον κινητήρα του αυτοκινήτου του.

Ο Teemu Suninen αναγκάστηκε να σταματήσει μέσα στην SS9, αφού έσπασε η πίσω αριστερή ανάρτηση του Ford Fiesta WRC.



 

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:







Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα: 




Post a Comment

Previous Post Next Post