Επίσημο: Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Hyundai-Loeb/Elena



Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε το τέλος της διετούς συνεργασίας της με τους Sebastien Loeb και Daniel Elena, με τις δύο πλευρές να είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας.

Το συμβόλαιο του πληρώματος ήταν διετές με την κορεάτικη ομάδα και είχε ισχύ από τις αρχές του 2019 έως το τέλος του 2020 και περιελάμβανε τη συμμετοχή των δύο τους σε έξι συνολικά αγώνες ανά σεζόν. 

Αν και το 2019 ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αγωνίστηκε σε έξι αγώνες, φέτος ένεκα του κορωναϊού συμμετείχε μόνο σε δύο αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιλέγοντας ο ίδιος σε ποιους αγώνες θα έπαιρνε μέρος. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αρνήθηκε να αγωνιστεί σε κάποιους αγώνες, όπως σε αυτόν της Σουηδίας.

Ο Loeb είχε δηλώσει πριν την έναρξη του φετινού αγώνα της Τουρκίας ότι σύντομα θα αποφάσιζε για τα μελλοντικά σχέδιά της καριέρας του όντας ανάμεσα σε δύο επιλογές (Dakar, WRC). Τελικά γνωστοποίησε σήμερα πως θα αγωνίζεται από το 2021 στο Dakar Rally με την ομάδα της Bahrain Raid Xtreme και της Prodrive.

Οι Loeb και Elena κατάφεραν να ανέβουν δύο φορές στο βάθρο όσο αγωνίζονταν με την Hyundai και μάλιστα και τις δύο φορές τερμάτισαν στην τρίτη θέση (Rally Χιλής 2019, Rally Τουρκίας 2020).

"Τι περιπέτεια ήταν", δήλωσε ο Loeb.

"Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων μέσα σε μια πολύ επαγγελματική ομάδα και σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

"Αυτά τα δύο χρόνια πέρασαν εξαιρετικά γρήγορα -αυτή η χρονιά επίσης διακόπηκε για πολλούς μήνες ως αποτέλεσμα της πανδημίας- αλλά θα έχουν σημαδέψει ένα μέρος της καριέρας μου και μαζί με ένα άλλο τίτλο κατασκευαστή, στον οποίο συνέβαλα.

"Η Hyundai Motorsport μού έδωσε το καλύτερο αυτοκίνητο WRC που έχω ποτέ οδηγήσει και ήμουν χαρούμενος που μπορούσα να αγωνιστώ στο ύψιστο επίπεδο με την τελευταία γενιά αυτοκινήτων WRC.

"Τώρα, ένα νέο κεφάλαιο θα ανοίξει το 2021 με την Prodrive στο Rally Raid, αλλά ποιος ξέρει για το WRC, ούτε η Hyundai Motorsport ούτε εγώ θέλουμε να κλείσουμε εντελώς το βιβλίο για τα καλά".

Από την πλευρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, δήλωσε: "Από τότε που οι Seb και Danos ήρθαν στην ομάδα μας, είχαμε το προνόμιο να έχουμε τον πλούτο της τεχνογνωσίας τους και της εμπειρίας τους στην ομάδα μας.

"Όλοι οι τομείς της επιχείρησης μας έχουν επωφεληθεί από την τεχνογνωσία τους, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

"Η συμβολή τους μας βοήθησε να παλέψουμε  -και να νικήσουμε- για το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν.

"Η γνώση τους και η αφοσίωσή τους αποδείχθηκαν τέλεια στους σκληρότερους αγώνες, όπως στη Χιλή και στην Τουρκία.

"Η εμφάνισή τους στην Τουρκία ήταν μια υπενθύμιση σε όλους για την ικανότητά τους και την ταχύτητά τους. 

"Τους ευχόμαστε τα καλύτερα στο επόμενό τους κεφάλαιο και θα κρατήσουμε τις πόρτες μας ανοικτές σε εκείνους αν επιθυμήσουν ποτέ να επιστρέψουν".

Post a Comment

Previous Post Next Post