Θα καθυστερήσει η παράδοση υβριδικών εξαρτημάτων στις ομάδες του WRC



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, θα υπάρξει αργοπορία στη διανομή των υβριδικών μερών των κινητήρων των νέας γενιάς αυτοκινήτων WRC, η οποία οφείλεται σε πρόβλημα διαχείρισης χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Από το 2022, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ γυρίζει νέα σελίδα, αφού θα εκσυγχρονιστεί χρησιμοποιώντας τον υβριδισμό στους κινητήρες των αυτοκινήτων. 

Συγκεκριμένα, η Compact Dynamics θα προμηθεύει τις μεγάλες ομάδες του WRC με υβριδικά εξαρτήματα και αναμενόταν να ξεκινήσουν οι δοκιμές με τα υβριδικά αυτοκίνητα από τις ομάδες από την 1 Ιανουαρίου 2021. 

Η FIA είχε δώσει προθεσμία στις ομάδες του WRC να δηλώσουν συμμετοχή για την εμπλοκή τους στο Πρωτάθλημα του 2022 μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αλλά η προθεσμία αυτή πήρε παράταση μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το DirtFish, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Hyundai Motorsport δεν είναι ακόμα σίγουρη αν θα συνεχίσει να εμπλέκεται στο WRC το 2022, αφού βρίσκεται σε επικοινωνία με το κεντρικό εργοστάσιο της Κορέας, με σκοπό να διευθετήσει το υπάρχον θέμα.

Πάντως σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή των Toyota και M-Sport στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει για το WRC σε δύο χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί πως η FIA είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής των ομάδων για το 2022, με σκοπό αυτές να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό προς την Compact Dynamics για τα υβριδικά μηχανικά μέρη. 

Τέλος, οι ομάδες του WRC συσκέφθηκαν με την FIA και την Compact Dynamics την προηγούμενη Πέμπτη, όπου δόθηκε λύση σε πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει.

Post a Comment

Previous Post Next Post