Ευχαριστημένος με την έκβαση του Rally Σαρδηνίας για το πρωτάθλημα ο Evans



O Elfyn Evans πιστεύει πως η τέταρτη θέση ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πάρει για το πρωτάθλημα οδηγών στο Rally Σαρδηνίας λαμβάνοντας υπόψιν του τη σειρά εκκίνησης που είχε την πρώτη ημέρα του αγώνα.

Ο Ουαλός οδηγός εκκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής σκουπίζοντας το δρόμο για τους επόμενους οδηγούς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνει αρκετό χρόνο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στο πρωτάθλημα και να είναι εκτός μάχης για τις θέσεις του βάθρου.

Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στο πρωτάθλημα οδηγών μετά το τέλος του Rally Σαρδηνίας παίρνοντας τους δύο έξτρα βαθμούς της Powerstage, ενώ η διαφορά του από το δεύτερο Sebastien Ogier είναι στους 14 βαθμούς.

"Δεν πήρα τόσους πολλούς βαθμούς στην Powerstage όπως θα ήθελα, αλλά συνολικά τουλάχιστον εξασφαλίσαμε το αποτέλεσμα και φύγαμε με πολλούς βαθμούς στο τέλος του τριημέρου", δήλωσε ο Evans.

"Φυσικά, πάντα θέλεις κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση, αλλά γνωρίζαμε ερχόμενοι εδώ και ξεκινώντας πρώτοι στο δρόμο ότι θα ήταν δύσκολα και ήμασταν σχεδόν εκτός μάχης για το βάθρο στο τέλος της πρώτης ημέρας.

"Συνεχίσαμε να πιέζουμε, αλλά ήμασταν κοντά σε κάποιες στιγμές.

"Τελικά πιστεύω πως η τέταρτη θέση ήταν ρεαλιστικά η καλύτερη που θα μπορούσαμε να πετύχουμε.

"Φύγαμε από το τριήμερο όσο καλύτερα θα μπορούσαμε πραγματικά.

"Τεθήκαμε εκτός μάχης την Παρασκευή με την θέση εκκίνησής μας στο δρόμο και δεν είχε νόημα να πάρουμε μεγάλα ρίσκα για να προσπαθήσουμε και να είμαστε γρηγορότεροι και πιθανώς καταλήξαμε στην ίδια θέση στο τέλος.

"Επομένως, ναι, δεν ήταν η δυνατότερή μας εμφάνιση, αλλά ήταν ένα καλό τριήμερο λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση και το Yaris WRC ήταν υπέροχο ξανά".

Post a Comment

Previous Post Next Post