Ενδέχεται να κριθεί το φετινό πρωτάθλημα στους έξι αγώνες, σύμφωνα με τον Matton



Ο επικεφαλής του τμήματος Rally της FIA, Yves Matton, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κριθούν όλοι οι τίτλοι του 2020 στους έξι αντί των οχτώ προγραμματισμένων αγώνων.

Λαμβάνοντας την υπάρχουσα κατάσταση με τον κορωναϊό και την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ο τίτλος των οδηγών, συνοδηγών και κατασκευαστών μπορεί να κριθεί με βάση τη βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά το τέλος του Rally Σαρδηνίας αν τελικά το Ypres Rally και το Monza Rally Show ακυρωθούν.

Οι δύο τελευταίοι αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος προστέθηκαν στο WRC calendar την τελευταία στιγμή και θα είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενήσουν αγώνα του WRC.

Αυτό έγινε για να αυξηθούν οι αγώνες στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC για το 2020 και να υπάρξει περισσότερη αγωνιστική δράση.

Ωστόσο, αν τελικά ακυρωθούν οι εν προκειμένω αγώνες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στις χώρες του Βελγίου και της Ιταλίας, τότε υπάρχει η δυνατότητα να κριθούν τα πρωταθλήματα στους έξι αγώνες, οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί,  και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ο Elfyn Evans να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής και η Hyundai Motorsport να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

"Πιστεύω πως έχουμε κάποιες καλές μάχες από τους τελευταίους αγώνες", δήλωσε ο Matton.

"Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι: αν η μελλοντική κατάσταση είναι κάπως έτσι (και ο έβδομος και ο όγδοος αγώνας δε γίνουν), θα απονείμουμε τον τίτλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ναι".

Post a Comment

Previous Post Next Post