Ogier - Γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο να νικήσουμε την Hyundai στη Σαρδηνία



O Sebastien Ogier γνώριζε πως θα ήταν δύσκολο να νικήσει τους οδηγούς της Hyundai Motorsport στο Rally Σαρδηνίας λαμβάνοντας υπόψιν του τη σκληρότητα των ειδικών διαδρομών και τη σχεδίαση του Toyota Yaris WRC.

Ο Γάλλος οδηγός έχασε τη δεύτερη θέση από τον Thierry Neuville στην τελευταία ειδική διαδρομή του Rally Σαρδηνίας παρά το γεγονός πως ήταν ταχύτερος του τελευταίου σε δύο ειδικές διαδρομές της Κυριακής και έτσι περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει πως το Hyundai i20 Coupe WRC είναι δυνατότερο σε σχέση με το Toyota Yaris WRC σε σκληρές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν κάθε χρόνο στον αγώνα της Σαρδηνίας.

"Ακόμα νιώθω εντάξει με το αποτέλεσμα, διότι δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα", δήλωσε ο Ogier.

"Έδωσα τα πάντα που είχα και ναι, δυστυχώς, δεν ήταν αρκετό.

"Αυτή η τελευταία ειδική διαδρομή είχε πολύ ακραίες συνθήκες.

"Ο σχεδιασμός του Yaris, είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο και γρήγορο σε πολλά σημεία, αλλά από πλευράς σχεδίασης, πραγματικά δεν ταιριάζει καλά σε αυτού του είδους τις πολύ ακραίες συνθήκες.

"Επομένως, γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο να νικήσουμε την Hyundai σε αυτό το παιχνιδιάρικο έδαφος.

"Δε γνωρίζω αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι.

"Σίγουρα μπορούμε ακόμα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε κάποιους τομείς, αλλά, όπως επισήμανα, η αλήθεια του rally είναι ότι πάντα πρόκειται να είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ πολύ ακραίων συνθηκών από την μια πλευρά στην άλλη.

"Με τη δυνατότητα που έχεις σχετικά με τους κανονισμούς και το ομολογκάρισμα, δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι παντού.

"Αυτού του είδους οι πολύ σκληρές ειδικές διαδρομές, από άποψη σχεδίασης, το Yaris είναι κάπως αργό θα μπορούσα να πω, απλά για να το κάνω πιο απλό.

"Στη συνέχεια, το Hyundai, τους είδαμε πέρυσι πολύ δυνατούς εκεί".

Post a Comment

Previous Post Next Post