Πίεση της FIA από τις ομάδες του WRC για την προσθήκη ή μη της Monza στο calendar



Οι ομάδες του WRC ασκούν πίεση στη FIA και στο WRC Promoter σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι του Monza Rally Show στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απαιτώντας μια άμεση απάντηση πάνω στο ζήτημα αυτό.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, έγινε γνωστό πως η FIA εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στο φετινό calendar του WRC το κλασικό Monza Rally Show, με σκοπό να αποτελέσει τον όγδοο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και να μην κριθούν οι τίτλοι των κατασκευαστών, των οδηγών και των συνοδηγών μόνο από τη διεξαγωγή επτά αγώνων.

Ωστόσο, φαίνεται πως η FIA αργεί να πάρει μια απόφαση σχετικά με αυτό το θέμα, κάτι που έχει δημιουργήσει τη δυσαρέσκεια των ομάδων του WRC, οι οποίες θέλουν να πάρουν μια απάντηση άμεσα από τους δύο οργανισμούς (FIA, WRC Promoter) πριν την έναρξη του Rally Σαρδηνίας. 

Πάντως, αν τελικά το Monza Rally Show δεν προσμετρηθεί ως επίσημος αγώνας του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σίγουρα θα αποτελέσει ένα promotional event για το WRC, όπως αυτός της Εσθονίας πριν ένα χρόνο.

"Πρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει", δήλωσε μια πηγή στο DirtFish.

"Θα πάμε να τρέξουμε σε αυτή την εκδήλωση στη Monza;

"Πρέπει να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε τον προτελευταίο αγώνα, επειδή η προσθήκη ενός άλλου αγώνα θα μπορούσε να έχει συνέπειες στις στρατηγικές που οι ομάδες κάνουν.

"Και επίσης θα ήταν ωραίο να γνωρίζουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τι πρόκειται να συμβεί".

Post a Comment

Previous Post Next Post