Οι πρώτες δηλώσεις του Mikkelsen σχετικά με το ατύχημα και τον τραυματισμό του


Ο Andreas Mikkelsen περιγράφει στο vlog, το οποίο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube, το ατύχημα που είχε με τη μηχανή motorcross πριν ένα μήνα, καθώς και τα στάδια αποκατάστασης που έπρεπε να ακολουθήσει για να αναρρώσει πλήρως.

Ο Νορβηγός οδηγός έκανε εντατικές προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα για την ταχεία αποκατάστασή του, με σκοπό να αναρρώσει γρήγορα και να προλάβει να κάνει δοκιμές για τα καινούρια ελαστικά της Pirelli.

Μάλιστα, σε λιγότερο από πέντε ημέρες, ο Mikkelsen θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Citroen C3 WRC στο φετινό αγώνα της Σαρδηνίας έχοντας συνοδηγό του τον Petter Solberg, με σκοπό οι δυο τους να παρουσιάσουν επίσημα τα νέα ελαστικά Scorpion KX WRC της Pirelli για το Πρωτάθλημα του 2021, αλλά και να τα δοκιμάσουν.

"Πρέπει να σας πω σχετικά με το ατύχημά μου, επειδή βασικά δεν είχα πει σε κανέναν ότι ενεπλάκησα σε ένα ατύχημα motorcross πέντε εβδομάδες πριν περίπου", δήλωσε ο Mikkelsen.

"Έπεσα από τη μηχανή μου όντας στην τέταρτη ή πέμπτη ταχύτητα και αμέσως ένιωσα ένα πολύ άσχημο πόνο.

"Έπρεπε να με πάνε στο νοσοκομείο και εκεί μου έδωσαν φάρμακα.

"Οι γιατροί με διέγνωσαν με μια σπασμένη κλείδα και έξι σπασμένα πλευρά.

"Ένας από τους πνεύμονές μου επίσης τρυπήθηκε.

"Επομένως, έπρεπε να περάσω μια εβδομάδα στο νοσοκομείο.

"Στην πραγματικότητα, ήταν η πρώτη φορά που υπέφερα από έναν τέτοιου είδους σοβαρό τραυματισμό, καθώς ποτέ δεν είχα σπάσει ούτε ένα κόκκαλο.

"Την πέμπτη ημέρα της παραμονής μου στο νοσοκομείο, αισθανόμουν αρκετά καλά για να βγω έξω και να πάρω λίγο καθαρό αέρα.

"Ακόμη, μερικές φορές χρειάζεται κάποιες μέρες για να νιώσεις το δυνατότερο πόνο, οπότε μετά από κάποιες μέρες έφτασα στο αποκορύφωμα και στη συνέχεια ήμουν σε θέση να νιώσω καλύτερα πάλι.

"Είναι μέρος του παιχνιδιού και αυτό συμβαίνει όταν κάνεις κάτι που είναι επικίνδυνο.

"Μπορεί κάτι να πάει στραβά.

"Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω πίσω στο φυσιολογικό σύντομα.

"Παραμένω αισιόδοξος.

"Από τη στιγμή του ατυχήματος, έχω ξοδέψει τέσσερις εβδομάδες που προπονούμαι στο Olympiatoppen, το οποίο είναι το καλύτερο τοπικό αθλητικό κέντρο.

"Επίσης, έλαβα απίστευτη βοήθεια από τους καλύτερους ειδικούς που έχουμε στη Νορβηγία όσον αφορά την αποκατάσταση και την ανάρρωση μετά από τραυματισμό.

"Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της προπόνησης, δεν υπήρχαν πολλές κινήσεις που μπορούσα να κάνω, καθώς δεν είχα αρκετή δύναμη στο δεξιό μου ώμο.

"Οπότε πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθώντας να ενδυναμώσω τους μύες του ώμου μου, τους οποίους μπόρεσα να βελτιώσω λίγο.

"Γνωρίζω πως σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να κάνω δοκιμές.

"Επομένως, πραγματικά πρέπει να αναρρώσω γρήγορα.

"Για το λόγο αυτό, επίσης συνάντησα έναν ειδικό για τους ώμους.

"Τα πάντα θα πρέπει να είναι καλά για τις δοκιμές της Σαρδηνίας, οι οποίες πιστεύω πως θα είναι οι τελευταίες".

Post a Comment

Previous Post Next Post