Πιθανή αποχώρηση της Hyundai Motorsport από το WRC το 2023



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, η Hyundai Motorsport αναμένεται να αποχωρήσει από τον θεσμό του WRC σε τρία χρόνια.

Η κορεάτικη ομάδα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο των κατασκευαστών το 2019 και μια πιθανή αποχώρησή της από το WRC θα σημαίνει πως το μελλοντικό πρωτάθλημα με τα υβριδικά αυτοκίνητα θα μείνει με μόνο δύο κατασκευαστές, αφού ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί ενδιαφέρον από κάποιον καινούριο κατασκευαστή να μπει στον θεσμό.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Hyundai εξετάζει να πάρει μέρος σε άλλα πρωταθλήματα, όπως αυτό του Le Man 24h, ενώ το τμήμα του Customer Racing που έχει δημιουργήσει θα συνεχίσει να συμμετέχει στο rallying με το ολοκαίνουριο αυτοκίνητο Rally2, το οποίο θα αποκαλυφθεί αύριο.

Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να ανακοινώσει σύντομα κάποια είδηση για την εμπλοκή της στα αυτοκίνητα Rally3 επεκτείνοντας έτσι το πρόγραμμά της.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η Hyundai Motorsport ανήκει εδώ και χρόνια στο πρωτάθλημα του TCR και έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο εν προκειμένω πρωτάθλημα κατακτώντας πολλούς τίτλους.

"Μπορείς να γράψεις οτιδήποτε θέλεις, άνθρωποι έχουν σκοτωθεί για να σου επιτραπεί αυτό το δικαίωμα", δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, στο DirtFish σχετικά με το μέλλον της ομάδας του στο WRC.

"Αυτό που θα έλεγα είναι ότι το θέμα με τον υβριδισμό είναι δύσκολο να γίνει τώρα, είναι πολύ λίγος ο χρόνος.

"Είμαι ανήσυχος".

Post a Comment

Previous Post Next Post