Υβριδικά τα αυτοκίνητα R5 από το 2023



Η FIA ανακοίνωσε πως βρίσκονται υπό εξέταση οι νέοι κανονισμοί σχετικά με την εμπλοκή του υβριδισμού στα αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC2 για το πρωτάθλημα του 2023.

Τα αυτοκίνητα Rally1 έχουν ήδη δρομολογηθεί να περιέχουν υβριδικά μέρη στους κινητήρες τους από το 2022 και μέχρι πρότινος υπήρχε ασάφεια για το αν τα αυτοκίνητα R5 θα μπουν κι αυτά στην υβριδική εποχή ή όχι.

Ωστόσο, φαίνεται πως αλλαγές θα επέλθουν και στην κατηγορία WRC2, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να συζητάει τους νέους κανονισμούς για τα αυτοκίνητα R5, οι οποίοι αναμένεται να οριστικοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2021.

"Εκτός από τη μείωση της εκπομπής καυσαερίων, ένας ξεκάθαρος στόχος είναι να δείξουμε πώς η τεχνολογία στα υπάρχοντα επιβατηγά αυτοκίνητα μπορεί να μεταφερθεί στην αρένα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αντί για ένα υβριδικό σύστημα plug-in, το οποίο θα είναι προσανατολισμένο προς τις υψηλές επιδόσεις που αναπτύσσεται για το Rally1", δήλωσε μια πηγή της FIA.

"Ένα σύνολο κανονισμών συζητιέται τώρα από το Τεχνικό Τμήμα της FIA με σκοπό τον έλεγχο του κόστους και τη διαχείριση των πιθανών διαφορών απόδοσης μεταξύ των διαφορετικών υβριδικών συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.

"Η διαχείριση του κόστους θα παραμείνει βασικός στόχος μαζί με τα ανώτατα όρια κόστους για συγκεκριμένα εξαρτήματα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο στο Rally.

"Ο στόχος είναι να έχουμε τους κανονισμούς έτοιμους για έγκριση το Σεπτέμβριο του 2021 και προτείνεται ότι τα νέα γενιάς Rally2 υβριδικά αυτοκίνητα θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα από το 2023".

Post a Comment

Previous Post Next Post