Rally Σαρδηνίας - 1η Μέρα - 2ο Loop: Αύξησε τη διαφορά του ο Sordo, πρόβλημα για Rovanpera



Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του Rally Σαρδηνίας, o Dani Sordo κρατάει την πρωτοπορία του αγώνα, με τους Teemu Suninen και Thierry Neuville να συμπληρώνουν την τριάδα.

O Dani Sordo παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS5 και SS6.

O Teemu Suninen κρατάει τη δεύτερη θέση και δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον Ισπανό οδηγό στους χρόνους του μεσημβρινού σκέλους, με τη διαφορά τους να βρίσκεται πλέον στα 17,4 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Thierry Neuville, ο οποίος προσπέρασε τους Evans και Ogier στη γενική κατάταξη και έκλεψε δύο θέσεις. Μάλιστα, ο Βέλγος οδηγός θα βρισκόταν στην τρίτη θέση από την SS5 αν δε σταματούσε ο κινητήρας του i20 Coupe WRC στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής διαδρομής, με αποτέλεσμα να χάσει όσο χρόνο κέρδιζε στα splits.

Πίσω του βρίσκεται ο Sebastien Ogier, ο οποίος καλείται να δώσει μάχη αύριο για την τρίτη θέση, αφού η διαφορά του από τον Neuville είναι μόλις στα οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Γάλλος οδηγός έχασε την τρίτη θέση μετά το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής του δεύτερου σκέλους.

Στην πέμπτη θέση έπεσε ο Elfyn Evans μετά το τέλος της SS5 και δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με το αυτοκίνητό του, καθώς βρήκε δυσκολία με το καθάρισμα του δρόμου όντας πρώτος στη σειρά εκκίνησης.

Στην έκτη θέση ανέβηκε ο Gus Greensmith μετά το πρόβλημα του Kalle Rovanpera και ήταν ταχύτερος των Ogier και Evans στην SS5.

Έβδομος είναι ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος έκανε ζημιά στο πίσω δεξί μέρος του προφυλαχτήρα του Hyundai i20 Coupe WRC, αφού μετά το τέλος της SS5 έλειπε μεγάλο κομμάτι.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ott Tanak, ο οποίος επανήλθε πλήρως το μεσημέρι μετά το πρόβλημα στην ανάρτηση του αυτοκινήτου του που αντιμετώπισε σε όλες τις ειδικές διαδρομές του πρωινού σκέλους, Kalle Rovanpera και Oliver Solberg από το WRC3.

O Rovanpera δεν πήγαινε στο όριο στις SS5 και SS6 και πιθανώς να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό του, αφού έχασε πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα να πέσει στην ένατη θέση από την έκτη που βρισκόταν το πρωί. Ωστόσο, ακόμα παραμένει άγνωστο τι συνέβη στον Rovanpera και έχασε χρόνο, αφού δε σταμάτησε να δώσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους και στις δύο ειδικές διαδρομές.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS6:




Post a Comment

Previous Post Next Post