Rally Σαρδηνίας - 2η Μέρα - 1ο Loop: Παραμένει πρώτος ο Sordo, έξοδος του Rovanpera [+φωτο]



Μετά το τέλος του πρωινού σκέλους της δεύτερης ημέρας, o Dani Sordo παραμένει στην πρωτοπορία του αγώνα της Σαρδηνίας, με τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier να ακολουθούν.

Την πρώτη θέση κρατάει ο Dani Sordo, ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS8, ενώ στην SS9 έκανε ζημιά στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα του.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Thierry Neuville, ο οποίος ελάττωσε ταχύτητα στην SS9, καθώς ακούμπησε κάτι με το πίσω μέρος του i20 Coupe WRC και δεν ήταν σίγουρος αν είχε κάνει ζημιά.

Την τριάδα συμπληρώνει ο Sebastien Ogier, ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση μέχρι το τέλος της SS9 και καλείται να δώσει μάχη για την θέση αυτή, αφού απέχει μόλις τρία δευτερόλεπτα. Ο Γάλλος οδηγός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις SS7 και SS9.

Πίσω του βρίσκεται ο Elfyn Evans για 19,6 δευτερόλεπτα.

O Teemu Suninen έπεσε στην πέμπτη θέση, καθώς έχασε μια διασταύρωση στην SS8 και έπρεπε να κάνει αναστροφή, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο και να προκαλέσει ζημιά στο πίσω δεξί τμήμα του Fiesta WRC.

Στην έκτη θέση ανέβηκε ο Ott Tanak πιέζοντας αρκετά το πρωί για να πάρει πίσω το χρόνο που έχασε χθες.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Pierre Louis Loubet, ο οποίος έκανε ζημιά στο πίσω μέρος του i20 Coupe WRC στην SS8, Jari Huttunen από το WRC3, Kajetan Kajetanowicz και Oliver Solberg.

O Gus Greensmith αντιμετώπισε πρόβλημα πριν την έναρξη της SS10 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον ιμάντα του altenator παρά το γεγονός ότι προσπαθούσε να το επιδιορθώσει. Ο Βρετανός οδηγός βρισκόταν στην έκτη θέση πριν το πρόβλημα αυτό και καλούταν να υπερασπιστεί τη θέση αυτή από τον Ott Tanak.

Εκτός δεκάδας είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 ύστερα από την έξοδο που είχε χθες.

Ο Kalle Rovanpera είχε ατύχημα στην SS8 και έπεσε πάνω σε δέντρα όταν το αυτοκίνητό του χτύπησε με το πίσω αριστερό μέρος σε ένα ανάχωμα, με αποτέλεσμα να ανασηκώσει το Yaris WRC και να χάσει τον έλεγχο του. Ευτυχώς, το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Ο Esapekka Lappi δεν εκκίνησε σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 ύστερα από το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε την Παρασκευή με το Fiesta WRC, το οποίο αφορούσε κυρίως τη διαρροή νερού.




Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:









Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS10:





Post a Comment

Previous Post Next Post