Rally Σαρδηνίας - 3η Μέρα: Ανατροπή με 1-2 της Hyundai και τον Sordo νικητή



Ο αγώνας της Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε με τον Dani Sordo νικητή και τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier να κλείνουν την τριάδα.

Ο Dani Sordo ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά στο Rally Σαρδηνίας και σημείωσε την τρίτη νίκη της καριέρας του στο WRC. Ο Ισπανός οδηγός έχασε αρκετό χρόνο στις σημερινές ειδικές διαδρομές και μάλιστα έκανε ζημιά στο πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του στην SS13.

Τη δεύτερη θέση έκλεψε ο Thierry Neuville από τον Ogier, ο οποίος ήταν ταχύτερος στην SS14. Μάλιστα, πήρε τους τέσσερις επιπλέον βαθμούς από την Powerstage και πλησίασε αρκετά τον teammate του με τη διαφορά τους να είναι στα 5,1 δευτερόλεπτα παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα στην ειδική αυτή χωρίς να είναι κάτι το ανησυχητικό.

O Sebastien Ogier έπεσε στην τρίτη και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις SS13 και SS15, ενώ έχασε τη δεύτερη θέση στην Powerstage και η διαφορά του από το Βέλγο οδηγό είναι στο ένα δευτερόλεπτο.

Τέταρτος είναι ο Elfyn Evans, ο οποίος παραμένει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος οδηγών.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Teemu Suninen, ο οποίος δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά του από τον Evans και ήταν ο καλύτερος οδηγός της M-Sport αυτό το τριήμερο.

Έκτος παρέμεινε ο Ott Tanak, ο οποίος δεν πίεζε ιδιαίτερα στις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές της σημερινής ημέρας, με σκοπό να διασφαλίσει τα ελαστικά του για την Powerstage και τελικά πήρε τους πέντε έξτρα βαθμούς από αυτή την ειδική.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Pierre-Louis Loubet και είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πάρει μέχρι στιγμής στην καριέρα του στο WRC, με το Rally Σαρδηνίας να αποτελεί τον τρίτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Jari Huttunen, Kajetan Kajetanowicz και Pontus Tidemand.

Εκτός δεκάδας είναι ο Gus Greensmith, ο οποίος εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε χθες με το Fiesta WRC. Ωστόσο, ανέφερε μετά το τέλος της SS15 ότι αντιμετώπισε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό του χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα γι'αυτό. Επίσης, σταμάτησε για λίγο μέσα στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα και στη συνέχεια συνέχισε, αφού σταμάτησε ο κινητήρας του αυτοκινήτου του και αυτή η διακοπή σχετιζόταν με το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην προηγούμενη ειδική διαδρομή.

O Kalle Rovanpera δεν ήταν σε θέση να εκκινήσει σήμερα στις ειδικές διαδρομές, καθώς το αυτοκίνητό του είχε εκτεταμένες ζημιές μετά το ατύχημά του χθες και οι μηχανικοί δεν μπόρεσαν να τις επιδιορθώσουν μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

O Takamoto Katsuta είχε ρολάρισμα στην SS14 βγαίνοντας εκτός δρόμου και δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα του, αφού το Yaris WRC είχε εκτεταμένη ζημιά.




Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:




Post a Comment

Previous Post Next Post