Επίσημο: Ντεμπούτο του Veiby με το Hyundai i20 Coupe WRC στο Rally Monza



O Ole Christian Veiby θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία του WRC φέτος με το Hyundai i20 Coupe WRC της 2C Competition στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Monza. 

Ο Νορβηγός οδηγός αγωνίστηκε όλη τη φετινή σεζόν για λογαριασμό της Hyundai Motorsport N στη δεύτερη κατηγορία του WRC πετυχαίνοντας τρία βάθρα.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως η 2C Competition είναι μια ιδιωτική ομάδα, η οποία διέθεσε το αυτοκίνητο της κορεάτικης ομάδας στον Pierre-Louis Loubet φέτος για να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία σε τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

"Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα, το να αγωνιστώ με ένα αυτοκίνητο WRC στο ύψιστο επίπεδο είναι αυτό που δούλευα για να πετύχω καθ'όλη τη διάρκεια της καριέρας μου", δήλωσε ο Veiby.

"Η Monza θα είναι εντελώς καινούρια για μένα, αλλά αυτή είναι η ίδια κατάσταση για πολλούς οδηγούς μετά την καθυστερημένη προσθήκη του στο WRC calendar ως αντικατάσταση λόγω του Covid-19.

"Ελπίζω να κάνουμε ένα μικρό τεστ πριν τον αγώνα, αλλά η δουλειά μου με το εργοστάσιο i20 World Rally Cars της Hyundai σημαίνει ότι είμαι αρκετά εξοικειωμένος με το εσωτερικό του αυτοκινήτου ακόμα και αν δεν έχω αγωνιστική εμπειρία".

Post a Comment

Previous Post Next Post