Αλλαγή κανονισμών της FIA για WRC, WRC2, WRC3 και JWRC



Στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το οποίο διεξήχθη χθες, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά το WRC και τις μικρότερες κατηγορίες του.

Συγκεκριμένα, από το 2021 θα μπορούν να βαθμολογούνται και οι κατασκευαστές με βαθμούς από την Powerstage, με το ίδιο σύστημα που γίνεται και για τους οδηγούς, με τη μόνη διαφορά πως μόνο οι δύο ταχύτεροι οδηγοί μιας ομάδας από την PS θα μπορούν να δίνουν βαθμούς στην ομάδα τους.

Επίσης, αποφάσισαν πως η διασφάλιση της αξίας για την απονομή των τίτλων θα στηρίζεται στο ότι πρέπει να έχουν διεξαχθεί οι μισοί από όλους τους αγώνες που ορίζει το calendar.

Όσον αφορά τις κατηγορίες WRC2 και WRC3, θα υπάρχει αντίστοιχη βαθμολόγηση των οδηγών με βαθμούς της Powerstage με ξεχωριστή γενική κατάταξη. Οι ομάδες του WRC2 θα μπορούν να παίρνουν μέρος maximum σε επτά αγώνες του calendar, με τον ένα υποχρεωτικά να είναι εκτός Ευρώπης.

Επίσης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν μέρος παραπάνω από επτά αγώνες, αλλά δεν θα μπορούν να βαθμολογηθούν για τους επιπλέον αγώνες, αφού το maximum είναι οι επτά αγώνες, ενώ οι ίδιες οι ομάδες θα αποφασίζουν όταν δηλώνουν συμμετοχή σε ποιον αγώνα θα πρόκειται να πάρουν βαθμούς.

Τέλος, λόγω των πολλών ακυρώσεων που είχε το Junior WRC φέτος, η κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνει πέντε αγώνες από την επόμενη σεζόν.

Post a Comment

Previous Post Next Post