Μεγαλύτερη διάρκεια δοκιμών για τις ομάδες του WRC με τα ελαστικά της Pirelli



Στο χθεσινό Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις ομάδες του WRC να δοκιμάσουν τα νέα ελαστικά της Pirelli, τα οποία θα φορεθούν το 2021.

Συγκεκριμένα, η κάθε ομάδα του WRC θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εννιά μέρες δοκιμών με τα ελαστικά της Pirelli, με σκοπό να προετοιμαστούν καλύτερα και να πάρουν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Rallye Μόντε Κάρλο.

Οι Hyundai Motorsport και Toyota Gazoo Racing WRT έχουν ήδη κάνει δοκιμές με τα ελαστικά αυτά, οι οποίες είχαν διάρκεια τριών ημερών, μια ημέρα για κάθε οδηγό.

Από τις δοκιμές των δύο παραπάνω ομάδων, οι οποίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα, οι Thierry Neuville, Ott Tanak και Dani Sordo δοκίμασαν για λογαριασμό της Hyundai, ενώ οι Takamoto Katsuta, Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera για την Toyota.

Έκπληξη, ωστόσο, αποτέλεσε το γεγονός πως ο Elfyn Evans δε βρέθηκε στο Μόντε Κάρλο για δοκιμές με το Yaris WRC ύστερα από την ανακοίνωση της Toyota ότι πολλά μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό μετά το Rally Monza.

Τέλος, η M-Sport Ford δεν έχει κάνει ακόμα δοκιμές, καθώς θέλει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το line-up του 2021 και στη συνέχεια να προχωρήσει σε δοκιμές.

Post a Comment

Previous Post Next Post