Επίσημο: Αγωνιστικός διευθυντής της Toyota o Latvala



H Toyota Gazoo Racing WRT ανακοίνωσε σήμερα το νέο της αγωνιστικό διευθυντή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Jari-Matti Latvala.

Ο Tommi Makinen αποχώρησε από την θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Toyota στο τέλος της φετινής σεζόν, καθώς ο ίδιος πήρε προαγωγή και πλέον θα εκτελεί χρέη συμβούλου Motorsport για την Toyota Europe.

Έτσι, η ιαπωνική ομάδα απευθύνθηκε στον Latvala για τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή και θα αντικαταστήσει τον Makinen από τη σεζόν 2021.

O Latvala διατηρεί καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της Toyota, αφού υπήρξε οδηγός της για τρία χρόνια και έφερε την πρώτη νίκη της Toyota το 2017 στην επιστροφή της στο WRC, ενώ μάλιστα έχει αγωνιστεί σε ιστορικούς αγώνες με Celica GT4.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Akio Toyoda είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως χάριν στον Latvala ο ιαπωνικός κολοσσός επέστρεψε στο WRC το 2017 όταν ο τελευταίος τού έδειξε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που είχε στη διάθεσή του, τα οποία ήταν δύο Celica GT4 και ένα Corolla. 

"Είναι πραγματικά τιμή μου να είμαι σε αυτή την θέση με την ομάδα και με την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο Akio Toyoda", δήλωσε ο Latvala.
"Τώρα, ως αγωνιστικός διευθυντής, πρέπει να δω την ευρύτερη εικόνα: πρέπει να δώσω κίνητρο στον καθένα στην ομάδα να δουλέψουμε μαζί για πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
"Είναι μια καινούρια πρόκληση και είμαι έτοιμος για αυτή.
"Ο Tommi έκανε φανταστική δουλειά με την ομάδα χτίζοντάς την από το μηδέν και φέρνοντας την επιτυχία που είχε εκείνος.
"Φυσικά, υπάρχει πάντα περιθώριο για βελτίωση και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτά που έμαθα όλα τα χρόνια ως οδηγός και να δουλέψω μαζί με τους διευθυντές της ομάδας για να κάνουμε αυτή την ομάδα όσο πιο επιτυχημένη γίνεται.
"Η σεζόν 2021 απλά πλησιάζει, αλλά όλο το πακέτο είναι ήδη εκεί μέσα στην ομάδα με ένα αποδεδειγμένο αυτοκίνητο και το ίδιο δυνατό οδηγικό line-up, και όλοι γνωρίζουν τι χρειάζεται να γίνει για να προετοιμαστούμε για το Rallye Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο".

Post a Comment

Previous Post Next Post