Rally Monza - 4η Μέρα: Νίκη και πρωτάθλημα για τον Ogier, πρωταθλήτρια η Hyundai



Ο αγώνας της Monza ολοκληρώθηκε με τον Sebastien Ogier νικητή και πρωταθλητή για τη σεζόν 2020, με την Hyundai Motorsport να κατακτά για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Sebastien Ogier ήταν ο μεγάλος νικητής του Rally Monza κι εξασφάλισε τον έβδομο του τίτλο στην καριέρα του στο WRC με τη νίκη αυτή. Ο Γάλλος οδηγός γίνεται ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του WRC που κατακτά τίτλο με τρεις διαφορετικές ομάδες!

Ο Οtt Tanak έκλεψε τη δεύτερη θέση από τον Dani Sordo με τη διαφορά τους να είναι στα 1,4 δευτερόλεπτα κάνοντας το 2-3 για την Hyundai και δίνοντας της τους πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Τέταρτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi, ο οποίος δεν απειλούσε ούτε τον απειλούσε κάποιος οδηγός. Μετά το τέλος της Powerstage, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα βρίσκεται του χρόνου στο WRC και ο ίδιος προέβη σε μια σοκαριστική αποκάλυψη δηλώνοντας πως δεν θα πάρει μέρος την επόμενη σεζόν.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Kalle Rovanpera, ο οποίος γνώριζε πως δεν μπορούσε να ανέβει μια θέση και το μόνο που ήθελε ήταν να τερματίσει για να δώσει πολύτιμους βαθμούς στην Toyota για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Εκτός δεκάδας είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος έγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στην SS14 και πήρε τους πέντε έξτρα βαθμούς από την Powerstage όντας ταχύτερος στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Andreas Mikkelsen, Oliver Solberg, Jari Huttunen, Mads Ostberg, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία WRC2, και Pontus Tidemand.

O Elfyn Evans εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 και είχε τετ-α-κέ στην SS15, ενώ κατάφερε να πάρει μόνο τρεις βαθμούς από την PS.

Οι Thierry Neuville, Ole Christian Veiby και Gus Greensmith δεν εκκίνησαν σήμερα μετά από απόφαση των ομάδων τους να φυλάξουν τα αυτοκίνητά τους.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα: 





Post a Comment

Previous Post Next Post