Rallye Μόντε Κάρλο - 1η Μέρα: Με το δεξί ο Tanak, έξοδος του Suninen [+βίντεο]



Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, o Ott Tanak βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα του Μόντε Κάρλο, με τους Kalle Rovanpera και Elfyn Evans να ακολουθούν.

Ο Ott Tanak είναι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS1 και SS2. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του αυτοκινήτου του, αφού διακόπηκε η λειτουργία του δύο φορές και έμεναν λίγα δευτερόλεπτα για να αρχίσει την SS2.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Kalle Rovanpera, ο οποίος ήταν μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Tanak.

Την τριάδα κλείνει ο Elfyn Evans, ο οποίος απέχει από τον teammate του 5,2 δευτερόλεπτα.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Thierry Neuville, ο οποίος έχασε αρκετό χρόνο στο τελευταίο κομμάτι της SS2 παρά το γεγονός πως ήταν ο δεύτερος ταχύτερος οδηγός στα προηγούμενα split της ίδιας ειδικής διαδρομής. Ο ίδιος, ωστόσο, έφυγε σχεδόν αμέσως μετά το τέλος της δεύτερης ειδικής διαδρομής του αγώνα χωρίς να πει κάτι στους δημοσιογράφους.

Πέμπτος είναι ο Sebastien Ogier, ο οποίος είχε πρόβλημα με τα φρένα του Yaris WRC και στις δύο ειδικές διαδρομές και απέχει από τον Neuville εννέα δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην έκτη θέση είναι ο Dani Sordo, ο οποίος δεν ήταν γρήγορος και στις δύο ειδικές διαδρομές αναφέροντας μετά το τέλος της SS2 ότι κάτι δεν ακούγεται καλά στο αυτοκίνητό του και ότι ίσως έχει πρόβλημα με το διαφορικό.

Ο Pierre-Louis Loubet είναι έβδομος, ο οποίος είχε φοβερό ρυθμό στα πρώτα κομμάτια της SS2 ενώ μετά έχασε χρόνο λόγω φθοράς σε ένα ελαστικό.

Τη δεκάδα κλείνουν οι Andreas Mikkelsen από το WRC2, Adrien Fourmaux από το WRC2 και Gus Greensmith.

Εκτός δεκάδας είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος είχε τετ-α-κέ στην SS1 και χτύπησε ένα kerb, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μικρή ζημιά στο δεξιό μπροστινό προφυλαχτήρα του αυτοκινήτου του. Επίσης, προς το τέλος της SS2, είχε κι άλλο τετ-α-κέ, το οποίο προκλήθηκε όταν ακούμπησε με αυτοκίνητό του ένα ανάχωμα χιονιού.

Ο Teemu Suninen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αφού βγήκε εκτός δρόμου στην SS1 όταν ακούμπησε με το πλάγιο αριστερό μέρος του αυτοκινήτου του σε ένα λόφο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ρολάρει για μια φορά και να καταλήξει τελικά σε χαντάκι. Ο Φινλανδός οδηγός έγραφε μέχρι εκείνη τη στιγμή τους ταχύτερους χρόνους στα τέσσερα πρώτα split και μάλιστα ήταν ταχύτερος όλων στο τέταρτο split.




Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:





Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS2:


Post a Comment

Previous Post Next Post