Ανοικτός ο Lappi στο ενδεχόμενο να γίνει οδηγός εξέλιξης για την επιστροφή του στο WRC το 2022



O Esapekka Lappi είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να αναλάβει χρέη δοκιμαστή των νέων υβριδικών αυτοκινήτων για κάποιο κατασκευαστή, με απώτερο σκοπό να επιστρέψει με πλήρες πρόγραμμα στο πρωτάθλημα του 2022.


Ο Φινλανδός οδηγός κατέκτησε τον τίτλο οδηγών με την Skoda Motorsport το 2016 στην κατηγορία WRC2 και βρισκόταν εξαρχής στο δυναμικό της τσέχικης ομάδας όταν αποφάσισε να εμπλακεί εργοστασιακά στο WRC2 εξελίσσοντας το Skoda Fabia R5 για δύο χρόνια (2015-2016).


"Ήμουν μέλος της εξέλιξης του Skoda R5 από την αρχή και αποδείχθηκε να είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο -όχι μόνο στα χέρια μου, αλλά επίσης και στα χέρια πολλών διαφορετικών οδηγών", δήλωσε ο Lappi.


"Έχω εμπειρία με αυτή τη δουλειά και στο τι περιλαμβάνει.


"Και από αυτό που έχω καταλάβει για τους κανονισμούς των Rally1 αυτοκινήτων για το 2022 είναι ότι θα στραφούν περισσότερο στην κατεύθυνση των R5 σχετικά με την τεχνολογία.


"Επομένως, αν δεν μπορώ να είμαι επαγγελματίας οδηγός, τότε θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον να είμαι οδηγός δοκιμών ή εξέλιξης".


Τέλος, ο ίδιος αναφέρεται στο γεγονός ότι θα πάρει μέρος στο φετινό Arctic Rally Φινλανδίας στην κατηγορία WRC2 με το Volkswagen Polo GTI R5 της Movisport: "Αγαπώ την οδήγηση, οπότε πάντα είναι ωραίο να είμαι στη λίστα συμμετοχών, αλλά δεν μπορώ πραγματικά να πω ότι αισθάνομαι διαφορετικά ή πιο ωραία σε σχέση με πριν, επειδή ήμουν εκτός μόνο για έναν αγώνα από το WRC.


"Οπωσδήποτε θέλω να παλέψω για τη νίκη στην επιστροφή μου στην κατηγορία WRC2.


"Η ποιότητα του ανταγωνισμού στο WRC είναι καλή, αλλά πραγματικά δε μου έδωσε κάποιο επιπλέον κίνητρο για να επιστρέψω.


"Το σχέδιο αυτή τη χρονιά ήταν να κάνω κάποιους αγώνες και αυτό ήρθε στη σωστή στιγμή για μένα.


"Θέλω να συνεχίσω να οδηγώ στο επίπεδο που γνωρίζω πως θα έπρεπε να είμαι και αν υπάρχει η δυνατότητα για αυτή τη δουλειά το 2022, θα προχωρήσω σε αυτήν.


"Γνωρίζω πως είναι μικρή η πιθανότητα, αλλά αν μείνω σπίτι, δεν θα έχω καμία ευκαιρία σίγουρα".

Post a Comment

Previous Post Next Post