Arctic Rally Φινλανδίας - 3η Μέρα: Εκκωφαντική νίκη του Tanak, πρωτοπόρος ο Rovanpera στο πρωτάθλημα



Μετά το τέλος του Arctic Rally Φινλανδίας, ο Ott Tanak αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του αγώνα με τους Kalle Rovanpera και Thierry Neuville να συμπληρώνουν την τριάδα.


O Ott Tanak κυριάρχησε όλο το τριήμερο στη Φινλανδία και πήρε την πρώτη νίκη του για τη φετινή σεζόν φεύγοντας με μόλις δυο έξτρα βαθμούς από την Powerstage.


O Kalle Rovanpera τερμάτισε στη δεύτερη θέση και αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει μέχρι στιγμής στην καριέρα του στο WRC. Παρά το γεγονός πως έχασε λίγα δευτερόλεπτα στα πρώτα κομμάτια της PS σε σχέση με τον Neuville, κατάφερε να καλύψει το χαμένο χρόνο και να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στην PS παίρνοντας τους πέντε έξτρα βαθμούς. Μάλιστα, ο νεαρός οδηγός βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος οδηγών.


Το βάθρο συμπληρώνει ο Thierry Neuville, ο οποίος απείχε από τη δεύτερη θέση 2,3 δευτερόλεπτα και η μάχη του με τον Rovanpera κρίθηκε στην PS. Επίσης, ο Βέλγος οδηγός έγραψε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην PS παίρνοντας τρεις επιπλέον βαθμούς από αυτήν και έχασε τους πέντε βαθμούς για τρία δέκατα του δευτερολέπτου.


O Craig Breen κατάφερε να κρατήσει την τέταρτη θέση δίνοντας μάχη με τον Evans σήμερα, με τον τελευταίο να είναι αργότερος στην Powerstage, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 8,9 δευτερόλεπτα. Τέλος, πήρε τους τέσσερις έξτρα βαθμούς από την PS και απείχε από τον ταχύτερο χρόνο της PS μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου.


Ο Elfyn Evans παρέμεινε πέμπτος γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην SS9, ενώ δεν πήρε κανένα βαθμό από την PS.


O Takamoto Katsuta ανέβηκε κατά μία θέση από χθες και τερμάτισε στην έκτη θέση εκμεταλλευόμενος το λάθος του Oliver Solberg στην Powerstage.


Ο Σουηδός οδηγός πίεζε πολύ στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα όντας κοντά στα splits του Ogier και έχασε 10 δευτερόλεπτα όταν είχε τετ-α-κέ, με αποτέλεσμα να χάσει την έκτη θέση και να πέσει στην έβδομη τερματίζοντας 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Katsuta.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Teemu Suninen, Gus Greensmith και Esapekka Lappi, ο οποίος ήταν ο νικητής του αγώνα στην κατηγορία WRC2.


Εκτός δεκάδας τερμάτισε ο Sebastien Ogier, ο οποίος πήρε μόνο ένα βαθμό από την PS.


O Pierre-Louis Loubet εκκίνησε κανονικά σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2 μετά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε χθες και βρέθηκε εκτός δεκάδας, με τον ίδιο να κάνει τετ-α-κέ στην τελευταία στροφή της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα. Τέλος, και σήμερα αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα και κοιτούσε συνεχώς το καντράν του αυτοκινήτου του κατά τη διάρκεια της Powerstage.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:






Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:




Post a Comment

Previous Post Next Post