Οι πρώτες δηλώσεις του Breen μετά τις δοκιμές του με το νέο Hyundai i20 N R5



O Craig Breen μοιράζεται τις πρώτες του εντυπώσεις με το καινούριο αυτοκίνητο της Hyundai Motorsport για την κατηγορία WRC2, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στη φετινή σεζόν.


Οι Breen και Oliver Solberg βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σουηδία, με σκοπό να δοκιμάσουν και να εξελίξουν περισσότερο το νέο αυτοκίνητο της κορεάτικης ομάδας, με τις δοκιμές τους να έχουν συνολική διάρκεια δυόμιση ημερών. 


Το ολοκαίνουριο Rally2 αυτοκίνητο έχει διαφορετική γεωμετρία από το παλιό, ενώ άλλοι τομείς που έχουν δουλέψει οι μηχανικοί της ομάδας είναι η ανάρτηση και η διαχείριση του κινητήρα.


Τέλος, από τα βίντεο ακούγεται πως το launch control και το σύστημα anti-lag κάνουν διαφορετικό θόρυβο σε σχέση με το παλιό αυτοκίνητο, κάτι που υποδεικνύει πως έχουν κάνει σημαντικές αλλαγές και σε αυτούς τους τομείς.


"Το αυτοκίνητο σού δίνει απλά τόση πολλή αυτοπεποίθηση", δήλωσε ο Breen.


"Προφανώς το αυτοκίνητο είναι εντελώς καινούριο και πραγματικά είναι ένα μεγάλο βήμα.


"Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν δουλέψει πάνω στα παλιά αυτοκίνητα, αλλά όταν εστιάζεις σε τομείς, όπως το υποπλαίσιο, θα πάρει μερικά jokers στο ομολογκάρισμα για να πάρεις αυτό που θέλεις.


"Με το νέο αυτοκίνητο, υπάρχει περισσότερη ελευθερία να δουλέψεις πάνω στη γεωμετρία και αυτό έχει κάνει τη διαφορά.


"Η αίσθηση είναι πολύ καλή.


"Είναι προβλέψιμο και σταθερό όταν πρόκειται για το κεντρικό roll, τη μεταβολή της πρόσφυσης και το βάρος στις στροφές.


"Αυτού του είδους τα πράγματα δεν πρόκειται να σου κερδίδουν μερικά δευτερόλεπτα όσον αφορά την απόδοση, αλλά αυτό που κάνει είναι να σού δίνει την αίσθηση για το τι κάνει το αυτοκίνητο και γιατί το κάνει.


"Πάντα δυσκολευόμουν λίγο να διαχειριστώ την επιτάχυνση στο παλιό αυτοκίνητο, αλλά με κάποιες νέες ρυθμίσεις, αυτό είναι τέλειο.


"Ολόκληρο το σύστημα, ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι απλά πιο εκλεπτυσμένο.


"Είναι πραγματικά χρήσιμο για μένα να έρθω και να κάνω δοκιμές σαν αυτές.


"Είναι ώρα μέσα στο αυτοκίνητο, την οποία δεν μπορώ να έχω αρκετά.


"Γνωρίζεις εμένα και τον Andrea Adamo, μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος -και οι δύο μας θα βρισκόμασταν εκτός του rallying αν μπορούσαμε.


"Ας δούμε όταν το ομολογκάρισμα γίνει, αλλά θα μου άρεσε πολύ να έχω την ευκαιρία να βρεθώ μέσα σε αυτό".

Post a Comment

Previous Post Next Post