Πιθανή η ένταξη νέων κατασκευαστών στο WRC από το 2023, σύμφωνα με τον Matton



Ο rally director της FIA, Yves Matton, υποστηρίζει πως υπάρχει η δυνατότητα να εμπλακούν νέοι κατασκευαστές στο πρωτάθλημα του WRC μετά το τέλος του 2022.


Μετά το τέλος της φετινής χρονιάς, τα αυτοκίνητα του WRC θα γίνουν υβριδικά και θα υπάρξουν νέοι τεχνικοί κανονισμοί στο WRC, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για νέες εταιρείες να μπουν στο πρωτάθλημα.


Μέχρι στιγμής, οι Toyota και M-Sport Ford είναι οι ομάδες που έχουν σίγουρη τη συμμετοχή τους για το 2022 και βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο όσον αφορά την προετοιμασία των νέων αυτοκινήτων.


Αντίθετα, η Hyundai Motorsport δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως από τα κεντρικά γραφεία της Hyundai, τα οποία βρίσκονται στη Σεούλ, με αποτέλεσμα να μην έχει προχωρήσει ακόμα στη δημιουργία του υβριδικού της αυτοκινήτου, με τα δύο υβριδικά kits που αγόρασε από την FIA να μην τα έχει αξιοποιήσει.


"Πιστεύω πως μέχρι το τέλος του επόμενου κύκλου ομολογκαρίσματος θα μπορούσαμε να έχουμε έναν ακόμα κατασκευαστή", δήλωσε ο Matton.


"Είχαμε μερικές ευκαιρίες νωρίτερα, αλλά πρέπει να σου πω πως ο COVID-19 δε μας βοηθάει στην προσπάθεια για συζητήσεις για να πείσουμε κάποιους κατασκευαστές να εμπλακούν.


"Αλλά πιστεύω πως είμαστε ικανοί να προσελκύσουμε κάποιους κατασκευαστές -αλλά δε θα είναι για το 2022".

Post a Comment

Previous Post Next Post