Απογοητευμένες οι ομάδες του WRC από τα πρώτα υβριδικά προβλήματα



Οι ομάδες του WRC είναι απογοητευμένες από τα πρώιμα ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με την προετοιμασία των υβριδικών τους αυτοκινήτων για την επόμενη χρονιά, καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή των υβριδικών μονάδων.


Η γερμανική εταιρεία Compact Dynamics, η οποία θα προμηθεύει με υβριδικά μέρη τις ομάδες του WRC από το 2022, καθυστέρησε να παραδώσει στις ομάδες τα εξαρτήματα για τον υβριδισμό.


Συγκεκριμένα, αναμενόταν να παραδώσει τα υβριδικά εξαρτήματα την πέμπτη εβδομάδα του έτους, αργότερα την όγδοη και στη συνέχεια την ένατη, με την πρώτη υβριδική μονάδα για τις δοκιμές τελικά να παραδίδεται στις ομάδες.


Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην υπάρχουσα κατάσταση με τον κορωναϊό, καθώς η Compact Dynamics προμηθεύεται από εταιρείες στην Κίνα, και στα μέτρα που υπάρχουν μεταξύ των χωρών Γερμανίας και Αυστρίας, όπου η συνεργάτιδά της εταιρεία, Kreisel, εδρεύει στην Αυστρία. 


Η M-Sport Ford είναι η μοναδική ομάδα που έχει ετοιμάσει ήδη το αυτοκίνητό της για το 2022 και ξεκίνησε χθες δοκιμές με αυτό, ενώ η Toyota βρίσκεται πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει τη σχεδίαση του καινούριου της αυτοκινήτου.


Αντίθετα, η Hyundai είναι ακόμα αβέβαιο αν θα συμμετάσχει στην υβριδική εποχή του WRC και έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες όσον αφορά την προετοιμασία του αυτοκινήτου της.


"Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος τώρα -όλοι ζούμε με αυτές τις δυσκολίες- αλλά το να μας λείπουν βασικά εξαρτήματα και να έχουμε το σύστημα να μη λειτουργεί όπως συμφωνήσαμε είναι απογοητευτικό", δήλωσε μια πηγή στο DirtFish.


"Και όταν λέμε απογοητευτικό, πιστεύω πως είμαστε ευγενικοί.


"Πιστεύω πως είμαστε ευγενικοί.


"Πώς μπορούμε να κάνουμε αυτό το πράγμα να λειτουργήσει όταν δεν έχουμε τον εξωτερικό φορτιστή;


"Αυτός είναι υβριδισμός -ο φορτιστής είναι σημαντικός".

Post a Comment

Previous Post Next Post