Επίσημο: Επιστροφή του Acropolis Rally στο WRC calendar του 2021



Η FIA σε συνεργασία με τον WRC Promoter και την ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα την επιστροφή του Acropolis Rally στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2021 ως αντικαταστάτης του Rally Χιλής.


Συγκεκριμένα, ο ελληνικός αγώνας θα λάβει χώρα στις 9-12 Σεπτεμβρίου στην θέση του Rally Χιλής, το οποίο ακυρώθηκε λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την πανδημία.


Ωστόσο, ακόμα παραμένει άγνωστο ποια πόλη της Ελλάδας θα φιλοξενήσει τον ιστορικό μας αγώνα, καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών.


Η πρώτη φορά που διεξήχθη το Acropolis Rally, γνωστό και ως Rally των θεών, ήταν το 1951 και η τελευταία φορά ήταν το 2013 με τον Jari-Matti Latvala νικητή του αγώνα.


Ο εθνικός μας αγώνας φημίζεται για τις σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές, με τους οδηγούς να δυσκολεύονταν αρκετά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πετρών που υπήρχαν μέσα στις ειδικές διαδρομές.


"Το Acropolis Rally κατέχει ένα εντυπωσιακό κεφάλαιο στην ιστορία του WRC και εκτιμούμε την τεράστια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να το επαναφέρει στην κορυφή του παγκόσμιου rally", δήλωσε ο Jona Siebel, επικεφαλής του WRC Promoter.


"Καλώς όρισες πίσω!


"Η κληρονομιά του θα υπενθυμιστεί σε όλους, αλλά ταυτόχρονα αυτή είναι μια μοντέρνα εποχή του Acropolis Rally που βρίσκεται άνετα δίπλα στους άλλους 11 αγώνες.


"Αυτό δε σημαίνει ότι η πρόκλησή του έχει μειωθεί και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι σκληροί ορεινοί δρόμοι θα φέρουν τον πιο σκληρό από τους άλλους αγώνες.


"Η Χιλή αποδείχθηκε μια δημοφιλής προσθήκη στο WRC το 2019.


"Δυστυχώς, η χώρα υπέφερε άσχημα από την πανδημία πέρυσι και η κατάσταση παραμένει δύσκολη.


"Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που θα χάσουμε αυτόν τον αγώνα φέτος, αλλά η Χιλή παραμένει σε μεγάλο βαθμό μέλος της οικογένειας του WRC".

Post a Comment

Previous Post Next Post