Επίσημο: Τριετής δέσμευση των κατασκευαστών του WRC με την FIA για τον υβριδισμό



H FIA και το WRC Promoter επισημοποίησαν την ανανέωση της συμφωνίας τους με όλους τους κατασκευαστές του WRC για τρία χρόνια, δηλαδή από το 2022 έως το 2024, επιβεβαιώνοντας έτσι την παρουσία τους στην υδριβική εποχή του WRC.


Μέχρι σήμερα, μόνο η Hyundai Motorsport ήταν αβέβαιο αν θα συνεχίσει να εμπλέκεται στο WRC από το 2022, όπου τα αυτοκίνητα θα είναι υβριδικά, και με τη σημερινή συμφωνία εξασφάλισε την παραμονή της στο θεσμό για τρία χρόνια.


Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε από τα κεντρικά της Hyundai, η κορεάτικη ομάδα βρίσκεται πίσω σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες όσον αφορά την προετοιμασία του καινούριου της αυτοκινήτου.


Η M-Sport Ford ήταν η πρώτη ομάδα του WRC που είχε έτοιμο το αυτοκίνητο του 2022 και μάλιστα οι οδηγοί της έχουν ξεκινήσει ήδη δοκιμές με αυτό, με σκοπό να το βελτιώσουν.


Τέλος, η Toyota βρίσκεται πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το δικό της αυτοκίνητο για το 2022 έχοντας θέσει ως στόχο να το έχει έτοιμο ως το καλοκαίρι.


"Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA βρίσκεται στα πρόθυρα της επίτευξης ενός σημαντικού οροσήμου με τα νέας γενιάς αυτοκίνητα, Rally1, που θα έρθουν το 2022", δήλωσε ο Jean Todt, πρόεδρος της FIA.


"Η μετάβαση σε plug-in υβριδισμό αντικατοπτρίζει τις τελευταίες τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία κάνοντας ταυτόχρονα το άθλημα πιο βιώσιμο.


"Αυτό έγινε εφικτό λόγω των κοινών προσπαθειών των κατασκευαστών και της FIA.


"Το γεγονός ότι και οι τρεις εταιρείες που συμμετέχουν τώρα στο πρωτάθλημα δεσμεύτηκαν για τρία ακόμα χρόνια αποδεικνύει πως το παγκόσμιο rallying οδεύει στη σωστή κατεύθυνση.


"Ένα ευχαριστώ στον καθένα που συνεισέφεραν σε αυτό το επίτευγμα".

Post a Comment

Previous Post Next Post