Στα σκαριά βρίσκεται αυτοκίνητο της Audi για το WRC2 [+φωτο]



Η ιδιωτική ομάδα EKS του Mattias Ekstrom ετοίμασε το νέο Audi Quattro A1 R5 σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, με σκοπό να διατεθεί προς ενοικίαση σε ιδιώτες οδηγούς για την κατηγορία WRC2.


Ο Σουηδός οδηγός αποφάσισε να δημιουργήσει από το μηδέν ένα καινούριο αυτοκίνητο για τους αγώνες rally και επέλεξε αυτοκίνητο της Audi, με τον ίδιο να διαθέτει καλές σχέσεις με τη γερμανική εταιρεία, αφού συμμετείχε στο παρελθόν με Audi S1 RX στη μεγάλη κατηγορία του WorldRX.


Το νέο αυτό αυτοκίνητο ακολουθεί πιστά τους τεχνικούς κανονισμούς που έχει ορίσει η FIA και έγινε με συνεργασία με την Rally Technic, εταιρεία που εδρεύει στη Νότια Αφρική.


Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο αυτό είναι τετρακίνητο με 1.6 κινητήρα turbo και σειριακό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, με την ιπποδύναμη να φτάνει στα 263 bhp, ενώ είναι ακόμα αβέβαιο το πότε θα λανσαριστεί.


"Όταν η νέα γενιά του Audi A1 λανσαρίστηκε, γνωρίζαμε ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι από αυτό", δήλωσε ο Ekstrom.


"Και από τότε όλοι γνωρίζουν το πάθος μου για το rallying, γρήγορα έγινε ξεκάθαρο πως θα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο rally.


"Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο.


"Μόνο η δουλειά στο set-up έχει μείνει.


"Πρέπει να κάνουμε κάποια χιλιόμετρα στις δοκιμές και να μαζέψουμε πληροφορίες.


"Δεν υπάρχει πραγματική ημερομηνία για αυτό, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα δούμε το αυτοκίνητο σε κάποιους αγώνες την άνοιξη ή το καλοκαίρι.


"Για τώρα, το αυτοκίνητο είναι απλά για δική μας χρήση, αλλά όταν θα είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή του, θα το προσφέρουμε για ενοικίαση ή για αγορά σε άλλους οδηγούς".


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του Audi Quattro A1 R5:





Post a Comment

Previous Post Next Post